Pompoen, spruitjes en kippendijtjes ovenschotel

Het lijkt herfst! Dat vraagt om een kleurrijke herfstschotel met pompoen! Ovenschotels vind ik heerlijk, makkelijk en leuk om te maken. Deze schotel is al een feest voor het oog, maar smaakt daarnaast ook nog eens verrukkelijk!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pompoen, spruitjes en kippendijtjes ovenschotel

  • Bereidingstijd: 55 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 8.5 g khd per persoon

Ingrediënten

  • 4 kippendijtjes
  • 300gram spruiten
  • 250gram flespompoen
  • 4 tommies
  • 6 kleine feta blokjes 1/2 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el rode wijnazijn
  • 3 el olijfolie
  • snufje tijm
  • snufje oregano
  • snufje peper
  • snufje paprikapoeder
  • snufje chilipoeder
  • knoflookpoeder

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175c.
Ontdoe de spruitjes van het kontje en snijd de pompoen in blokjes (verwijder de schil en pitten).
Blancheer de spruitjes en pompoen voor 7 minuten.
Masseer de kippendijtjes (als ze nog niet gekruid zijn) met knoflookpoeder, paprikapoeder en chilipoeder.
Doe de spruitjes, pompoen en de kippendijtjes in een ovenschaal.
Snijd vervolgens het uitje in stukjes en de tommies in tweeën en doe het in de ovenschaal.
Verkruimel met je handen de fetakaas over het geheel en strooi de kruiden over het geheel.
Tot slot sprenkel je de rode wijnazijn en olijfolie over het geheel en bak je het af voor 45min in de oven.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, oven, ovenschotel, kippendij, kippendijen, pompoen, spruiten, spruitjes

IMG_7283

 

8 Comments

  1. We hebben t net op. Ondanks dat ik in t verleden geen spruitjes lustte vond ik het verrukkelijk! Voor 4 personen zou ik alleen iets meer pompoen en spruitjes doen. Ik heb t met kipfilet gedaan. Ook daarvoor was 45 minuten oventijd voldoende.

  2. Als je goed naar de foto kijkt, zie je ook, dat alles de oven even heeft aangeraakt.
    Ik vind de oventijden ook meestal te kort en bak de kip iets langer en daarna klopt het meestal wel.
    Blijft ook een beetje uitvogelen met de ovenfunctie, die je gebruikt.
    Wordt ook niet vermeld.
    Hete lucht, boven- en onderwarmte. Maakt ook verschil, maar ben blij met deze recepten hier en vogel,het wel uit.

    • Hoi Leonne,

      Ik gebruik vrijwel (bijna) altijd 180c hetelucht. Maar dat kan zelfs verschillen per oven 🙂
      Ik zal er in het vervolg aan denken!

      Groetjes Oanh

  3. Ovenschotel met kipdijen, spruiten en flespompoen.
    Kip en spruiten heb ik nooit geluste en pompoen had ik ook nog nooit op.
    Totdat ik deze recept probeerde. Als ik het niet lekker vond, had ik nog een alternatief.
    Maar het is echt een aanrader, het was echt heel lekker en voor herhaling vatbaar.
    Dank je wel voor de heerlijke recepten Oanh.

  4. wat een heerlijk smaakvol recept,
    Dank je we hebben heerlijk gegeten
    Groetjes Sd

Laat een antwoord achter aan Sabina Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.