Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pompoen, spruitjes en kippendijtjes ovenschotel

  • Bereidingstijd: 55 minuten
  • Porties: 4
  • Aantal koolhydraten: 8.5 g khd per persoon

Ingrediënten

  • 4 kippendijtjes
  • 300gram spruiten
  • 250gram flespompoen
  • 4 tommies
  • 6 kleine feta blokjes 1/2 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el rode wijnazijn
  • 3 el olijfolie
  • snufje tijm
  • snufje oregano
  • snufje peper
  • snufje paprikapoeder
  • snufje chilipoeder
  • knoflookpoeder

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175c.
Ontdoe de spruitjes van het kontje en snijd de pompoen in blokjes (verwijder de schil en pitten).
Blancheer de spruitjes en pompoen voor 7 minuten.
Masseer de kippendijtjes (als ze nog niet gekruid zijn) met knoflookpoeder, paprikapoeder en chilipoeder.
Doe de spruitjes, pompoen en de kippendijtjes in een ovenschaal.
Snijd vervolgens het uitje in stukjes en de tommies in tweeën en doe het in de ovenschaal.
Verkruimel met je handen de fetakaas over het geheel en strooi de kruiden over het geheel.
Tot slot sprenkel je de rode wijnazijn en olijfolie over het geheel en bak je het af voor 45min in de oven.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, oven, ovenschotel, kippendij, kippendijen, pompoen, spruiten, spruitjes