Omschrijving
Je kan de wafels in de wafelijzer maker of in deze bakvormpjes!
Ingrediënten
- 75 g pompoen
- 2 eieren
- 35 g amandelmeel (klik)
- 20 g eiwitpoeder (klik)
- 30 g bruine suikervervanger (klik)
- 10 g gesmolten roomboter
- snuf kaneel
- 1,5 tl vanille-extract (klik)
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
Extra:
- Stroopvervanger (klik)
- Poedersuikervervanger (klik)
- tip: Vers geklopte slagroom
Bereidingswijze
Schil de pompoen en snijd de pompoen in blokjes.
Kook de pompoen beetgaar in een pan met water en prak het tot een puree.
Mix alle ingrediënten tot een egaal beslag en giet het beslag in 4 porties in een voorverwarmde wafelijzer of bakvormpjes.
(Als je ze in de oven maakt bak je ze 20a25 minuten op 180c)
Schenk de wafels met stroopvervanger, poedersuikervervanger en als je er helemaal een feest van wil maken kan je er vers geklopte slagroom bij serveren.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pompoen, wafels,