Omschrijving
Ik heb deze bakvorm gebruikt!
Ingrediënten
- 350 g pompoen
- 4 eieren
- 150 g amandelmeel (klik)
- 1 el psylliumvezels poedervorm (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 25 g erythritol (klik)
- 1 el wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 25 g lijnzaadmeel (klik)
- 2 tl kaneel
- 25 g pompoenpitten
- 1/2 tl gemberpoeder
- 20 g eiwitpoeder (klik)
Topping:
- Pompoenpitten
- Sesamzaadjes
Bereidingswijze
Schil de pompoen en verwijder de zaadjes. Snijd de pompoen in grove blokken en kook de pompoen beetgaar in een pan met water. Giet de blokjes goed af en pureer de pompoen.
Verwarm de oven op 160c. Meng de eieren luchtig en meng vervolgens alle ingrediënten en de gepureerde pompoen bij de eieren, behalve de topping. Doe het mengsel in een broodbakblik en strooi de topping erover. Bak het 45 minuten in de oven.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pompoen, brood, cake