Ik mag in samenwerking met Ninja een exclusieve kortingscode met jullie delen! Met de code OANH15 ontvang je namelijk:
15% korting op de Ninja Airfryer én de Ninja Creami
€70 korting op de Ninja Slushi & Coffee Maker
Ga via deze link naar de website en vul de code OANH15 in bij het afrekenen om je korting te verzilveren.
Zelf gebruik ik nu ruim een jaar de Ninja Foodi Dual Zone Airfryer, echt een favoriet in mijn keuken! Met twee aparte zones kun je gemakkelijk verschillende dingen tegelijk bereiden, en… hij is ook nog eens super makkelijk schoon te maken (véél makkelijker dan bij sommige andere merken) Onlangs heb ik de Ninja Creami ontvangen, waarmee ik binnenkort heerlijke recepten ga delen. Denk aan herfstige ijsjes met pompoen, speculoos en speculaaskruiden…
Dus, ben je op zoek naar een nieuwe airfryer, een ijsmachine of een slushi & coffee apparaat? Neem dan zeker een kijkje bij Ninja via deze link en vergeet je korting niet!
Kortingscode: OANH15
Geldig op: Airfryer, Creami, Slushi & Coffee Maker
______________________________________________
En nu door naar het recept:
Als je zin hebt in een heerlijke kruidige herfstige cake, is deze keto pompoencake precies wat je zoekt! Gemaakt met amandelmeel, eiwitpoeder, een vleug pumpkin spice en echte pompoenpuree. Lekker kruidig, smeuïg en voedzaam!
Met maar 1,5 gram koolhydraten per plakje kun je er gerust twee nemen! Perfect als herfstige snack, bij een kopje koffie of als voedzame snack onderweg. Het voorbereiden alleen al is al een groot feest, want de geuren komen je tegemoet!
Je kunt de cake ook in de airfryer maken! Bak de cake op 140–145 °C voor 35–40 minuten. Check vanaf 35 min met een satéprikker. Komt die er (bijna) schoon uit? Dan is de cake klaar!
Ik heb deze PFAS vrije cakevorm gebruikt die geschikt is voor de airfryer en oven.
Klik hier voor meer overheerlijke cake recepten!
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten.
Print
Pompoen cake
- Bereidingstijd: 1 uur
- Porties: 10 plakjes
- Aantal koolhydraten: 1,5 g khd per plakje
Ingrediënten
- 100 g pompoen puree
- 40 g gesmolten roomboter
- 150 g amandelmeel (webshop)
- 50 g eiwitpoeder (webshop)
- 25 g erythritol (webshop)
- 100 g stroopvervanger (webshop)
- 3 eieren
- 50 ml slagroom (of kwark of Griekse yoghurt)
- 3 el gingerbread kruiden / pumpkin spice (webshop)
- 3 tl wijnsteenbakpoeder (webshop)
- snufje zout
Bereidingswijze
Maak de pompoen puree door pompoen in blokjes te snijden en beetgaar te koken en te pureren.
Knijp het vocht uit de puree met behulp van een theedoek of kook voorzichtig het vocht uit de puree.
Verwarm de oven op 160c.
Meng de puree met alle ingrediënten tot een egaal mengsel.
Schep het mengsel in de bakvorm en bak de cake 45 minuten goudbruin in de oven.
Sleutelwoorden: taai taai, sinterklaas, pepernoten, kruidnoten, koolhydraatarm, lowcarb, pondkoek, cake, keto, glutenvrij, kruidkoek, herfst,











