Pompoensoep met appel!

Pompoensoep met appel!


 

Soep is heerlijk voor de lunch.
Ik vind het helemaal lekker als het herfst of winter is, maar tijdens de lente of zomer vind ik het stiekem net zo heerlijk!
In combinatie met een lekker sneetje roggebrood,  pompoenbrood, jungle broodje of een frisse salade is het maximaal genieten.

Hier komt het recept:

Ingrediënten 5 personen

7,5 khd per persoon

  • 1 teentje knoflook
  • 45 g rode ui
  • 2 el kokosolie
  • 150 appel (kan je weglaten ivm de khd -> 12.9 per 100 g)
  • 100 g rode puntpaprika
  • 600 g flespompoen
  • 1/2 el kerrie massala
  • snufje peper
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 laurierblaadje
  • 700 ml water

 

Bereidingswijze:

Kneus het knoflook en snijd de ui in blokken.
Fruit de knoflook en ui in een pan met kokosolie.
Snijd de appel, paprika en pompoen ondertussen in blokjes (verwijder de pompoenpitten) en voeg het bij de uitjes in de pan samen met de kerrie, peper, bouillonblokje en laurier.
Bak het geheel ongeveer 10 minuten op middelhoog vuur (roer regelmatig) en voeg daarna het water toe.
Breng het aan de kook en laat het tot slot enkele minuten op een laag vuurtje pruttelen.

Geniet!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*