Gisteren vroeg een lid van de facebook blog vervangende ingrediënten voor een pompoentaart die ze vond in de Allerhande.
Aangezien het herfst is en de pompoenen je om de oren vliegen, besloot ik vandaag om aan de slag te gaan met mijn eigen versie van een pompoentaart!
Ik moet zeggen dat hij heeerlijk is! En uiteraard helemaal niet moeilijk om te maken 🙂
Hier komt het recept!
Ingrediënten 8 puntjes
6khd per puntje- 35 g roomboter
- 2 eiwitten
- 100 g amandelmeel
- 10 g Sukrin +
- 20 g gebroken lijnzaad
- 550 g pompoen (geschild met verwijderde pitten en friebeltjes)
- 2 eidooiers en een heel ei
- 15 g Sukrin +
- 80 g roomkaas
- 1,2 tl vanille aroma
- snufje kaneel
- snufje gemberpoeder
- snufje nootmuskaat
- snufje kruidnagelpoeder
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180c.
Smelt de boter en meng het amandelmeel, de eiwitten, stevia en gebroken lijnzaad en doe het in de springvorm (21cm)
Bak de bodem 25 minuten in de oven.
Snijd de pompoen in grove blokjes en kook de pompoen beetgaar (niet te zacht laten koken!) in een pan met water. Giet al het vocht goed uit de pompoen en pureer de pompoen met de staafmixer. Laat het even afkoelen en doe vervolgens de rest van de ingrediënten bij de pompoenpuree.
Schep het mengsel vervolgens bovenop de bodem en bak de taart tot slot 40 minuten in de oven.
Laat de taart eventjes afkoelen voordat je hem aansnijdt! 🙂
Alvast een fijn weekend en geniet!
X
Hallo Oanh,
Deze pompoentaart lijkt mij wel lekker, heb nog een flespompoen in huis.
Ik heb alleen “lijnzaad heel” in huis, kan ik dat ook zo gebruiken?
Of moet ik het toch met de vijzel bewerken?
Gr, Dieuwke
De lijnzaad moet wel gemalen worden Dieuweke! 🙂
Oanh,
Dank voor het beantwoorden.
‘k Had van de flespompoen eerst maar pompoensoep gemaakt 🙂
Denk voor de Kerst deze taart te bakken.
Groetjes
Kun je de stevia vervangen door vloeibare zoetstof?
Jahoor! 🙂
2 keer sukrin? Wanneer gebruik je welke?