Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 2 g gist
- 15 ml warm water
- 150 g geraspte mozzarella
- 40 g roomkaas
- 75 g amandelmeel (klik)
- 1 tl xanthaangom (klik)
- 1 ei
- 2 el gesmolten roomboter
Topping:
- zout
- sesamzaadjes
Bereidingswijze
Meng de gist met het water en zet het apart.
Verwarm de geraspte mozzarella met de roomkaas in een pan of magnetron.
Meng ondertussen de amandelmeel met xanthaangom en het ei en voeg daar de gist, gesmolten mozzarella en roomkaas aan toe.
Laat het enkele minuten staan.
Verwarm de oven op 160c.
Verdeel het deeg in vieren en maak er lange slierten van (ongeveer 30 cm lang).
Draai er vier pretzels van, smeer er boter op en strooi het zout (of de sesamzaadjes) erover.
Bak de pretzels 20 minuten goudbruin in de oven.