Omschrijving
Ik heb deze bakvorm gebruikt.
Ingrediënten
- 175 g roomboter op kamertemperatuur
- 75 g bruine suikervervanger (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zoutÂ
- 4 eieren
- 200 g volle kwark
- 175 g amandelmeel (klik)
- 25 g eiwitpoeder (klik)
- 200 g rabarber
- 30 g bruine suikervervanger (klik)
Garnering:
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Mix de boter, bruine suikervervanger, vanille-extract, wijnsteenbakpoeder en het snufje zout romig.
Mix de eieren er één voor één bij, vervolgens de kwark en daarna de amandelmeel en eiwitpoeder. Snijd de rabarber in stukjes.
Giet het beslag in de springvorm, leg de rabarberstukjes erover en druk het iets aan.
Strooi de overige bruine suikervervanger over de rabarber kwarktaart en bak de taart 40-50 minuten goudbruin.
Garneer de kwarktaart nadat deze is afgekoeld met poedersuiker vervanger.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, rabarber, taart,