Red velvet cupcakes!

Red velvet cupcakes!

Afgelopen woensdag werd er om velvet cakejes gevraagd.
Ik heb een red velvet taart in mijn bakboek staan, maar had tòch zin om een receptje te maken voor red velvet cupcakes!

Hier is het recept!

Ingrediënten 5 stuks

3.2 khd per stuk

  • 75 g amandelmeel
  • 30 g kokosmeel
  • 25 g gesmolten roomboter
  • 2 eieren
  • 50 g roomkaas
  • 15 g Sukrin+
  • 2 tl vanille-extract
  • rode kleurstof/rode bietenpoeder of sap
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • snufje zout

Frosting:

  • 100 g roomkaas
  • 30 g roomboter op kamertemperatuur
  • 1 tl vanille-extract
  • 20 g Sukrin Melis

Bereidingswijze:

Zet de roomkaas en boter voor de frosting buiten de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
Verwarm de oven op 180c.
Mix de eieren met de roomkaas tot een luchtig mengsel, voeg de rest van de ingrediënten toe en meng het tot een egaal mengsel.
Verdeel het mengsel over 5 muffinsvormpjes en bak de red velvet cakejes 25 minuten in de oven.
Maak ondertussen de frosting door de roomkaas te mixen met de roomboter, vanille en sukrin melis.
Schep de frosting in en spuitzak en leg het in de koelkast.
Spuit de frosting over de velvet cakes zodra ze zijn afgekoeld.

Geniet! X

ps: Let niet op mijn spuit skills! Mijn tuutje was zoek, dus ik moest even improviseren 😉

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*