Ingrediënten
- 2 rijstvellen
- 10 garnalen (ik heb black tiger garnalen gebruikt)
- 3 cm stukje lente ui
- snuf peper
Bereidingswijze
Maak de stoompan gereed.
Heb je net als ik geen stoompan?
Pak dan een grote pan, leg een kommetje ondersteboven in de pan en schenk wat water in de pan.
Leg bovenop het bakje dat ondersteboven staat weer een bordje en leg daar de dumplings straks op met de deksel op de pan zodra het water kookt.
Maak de rijstvellen nat met warm water en leg 5 garnalen op een rijtje met daarbovenop de lente uit (zie instructie op de foto hieronder)
Rol de rijstpapier strak dicht, herhaal dit met het andere vel en leg het in de stoompan.
Stoom het voor ongeveer 5 minuten, totdat de garnalen mooi roze, gaar zijn gestoomd.
Garneer de rijstvel rolletjes met lente ui, verse koriander en sojasaus.
Sleutelwoorden: koolhydraatbeperkt, dumpling, rijstvellen,