Rode curry!

Deze curry heb ik met de crockpot gemaakt! Ideaal voor als je weinig tijd hebt om te koken en je toch van een super tasty gerecht wilt genieten. Hij kan ook goed in een stoofpan of tajine worden bereid.

Klik hier voor meer smaakvolle curry recepten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Rode curry!

  • Bereidingstijd: 2,5 uur
  • Porties: 3
  • Aantal koolhydraten: 10 g khd

Ingrediënten

  • 300 g pompoen
  • 200 g aubergine
  • 200 g peen
  • 150 g champignons
  • 70 g rode ui
  • 100 g tomaten
  • 1 kipfilet
  • 3 tl gemalen korianderzaad
  • 3 tl kurkuma
  • 3 tl gemalen komijnzaad
  • 3 tl kerrie masala
  • 3 tl paprikapoeder
  • 2 laurierbladen
  • 1 kippen bouillonblokje
  • 2 el tomatenpuree
  • 500ml kokosmelk

Bereidingswijze

Snijd alle groenten en de kipfilet in stukken en doe het in de crockpot.
Doe de kruiden, tomatenpuree en kokosmelk erbij en roer alles goed door elkaar.
Ik hoef met mijn crockpot alleen een knopje in te drukken welke omhoog springt als het klaar is.
Als je het in de stoofpot of tajine klaar maakt, kun je het geheel ongeveer 2 uur laten sudderen. Ook heerlijk met bloemkoolrijst!


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, rode, curry, kip, diner, stoof, stoofpot, stoofpan, tajine,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

One Comment

  1. Deze rode curry gemaakt in de slow cooker en het is weer een heerlijk recept. Het was een grote portie, met z’n tweetjes konden we er twee keer van eten.
    Ik had nog wat zelfgemaakte pittige boemboe in de vriezer, daar heb ik wat van toegevoegd, een aanrader voor de mensen die van pit in een gerecht houden. Ook nog wat zout en peper erbij. Voor de eerste keer de zero rijst erbij gegeten, goed uitgespoeld, twee minuten gekookt in bouillonwater en daarna nog laten nadrogen in de pan op een zacht vuurtje. Ik vond het goed te eten, deze curry zal beslist vaker op tafel komen.

Laat een antwoord achter aan Magda Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.