Ingrediënten
- 500 gram knolselderij
- 200 peen
- 100 g zoete aardappel (koolhydraatbeperkt)
- 1 groentebouillonblokje
- 50 g ui
- 200 g rode kool
- 20 ml azijn
- 50 g ui
- 100 g oesterzwammen
- 1 afgestreken el mosterd
- snuf peper
Bereidingswijze
Schil de knolselderij, peen en zoete aardappel en snijd het in blokjes.
Kool de blokjes samen met het bouillonblokje in een ruime pan met water beetgaar en giet het af.
Snijd de ui in stukjes en de kool in dunne ringen.
Breng de rode kool in een pan met een laagje water, de ui, azijn en kaneel aan de kook totdat de kool mooi zacht is geworden.
Giet de rode kool af.
Snijd de oesterzwammen in plakjes en bak de oesterzwammen voor enkele minuten met een snufje peper.
Stamp de blokjes groenten fijn en voeg de rode kool en mosterd toe.
Schep de stamppot op, met daarbovenop de oesterzwammen.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, rode, kool, stamppot,