Ingrediënten
- 500 g asperges (met het kontje er al afgesneden) Ik heb zowel witte als groene gebruikt
- 50 g bacon
- 200 g kastanje champignons
- 200 ml slagroom
- 100 g geraspte kaas
- peper
- knoflookpoeder
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 175c.
Snijd 1 cm van het kontje van de asperges af.
Schil de witte asperges en blancheer de asperges ongeveer 4 minuten in een pan met kokend water.
Leg de asperges vervolgens in een ovenschaal.
Bak de bacon in de pan en voed na enkele minuten de champignons toe.
Ik heb de champignons uit elkaar gehaald met mijn handen zodat je grove stukken krijgt.
Bak het ongeveer 5 minuten en schenk dan de slagroom erbij.
Strooi de geraspte kaas, de peper en de knoflookpoeder erover en laat de saus enkele minuten indikken.
Schenk de saus over de asperges en zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven totdat het geheel een mooi goudbruin laagje heeft gekregen.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, asperge, asperges, oven, romig