Ingrediënten
- 200 g knolselderij
- 100 g pastinaak
- 50 g uien
- 1 teentje knoflook
- 1 klontje boter
- 1 teen knoflook
- snuf peper
- 200 ml slagroom
- 300 ml water
- 1 bouillonblokje
- 1 laurier blaadje
- 1 takje tijm
Gebakken champignons
- 50 g uien
- 250 g paddenstoelen mix
- boter
- snuf peper
Bereidingswijze
Snijd de knolselderij en pastinaak in blokken, snipper het uitje en pers het knoflookteentje fijn.
Fruit de ui en knoflook in een hoge pan met een klontje boter, voeg na 1 minuut de blokjes knolselderij en pastinaak toe en bak het geheel enkele minuten. Schenk de slagroom en het water erbij en voeg het bouillonblokje, laurier en tijm toe. Breng het aan de kook, draai het vuur zachter en laat het pruttelen op een laag vuurtje totdat de groente blokjes beetgaar zijn gekookt. Verwijder het laurierblaadje en pureer het tot een egale soep. Voeg eventueel extra water toe als de soep te stevig is. Voeg naar smaak zout en peper toe. Â
Snijd tijdens het pruttelen de ui fijn, de paddenstoelen in reepjes en bak het in een pan met een klontje boter.Â
Schep de soep op in een mooie soepkom en verdeel de paddenstoelen over de soep.
Sleutelwoorden: knolselderij, pastinaak, soep, voorgerecht, starter, gebakken, paddenstoelen, kerst, menu,