Roze koeken!!

Deze roze koeken zijn heerlijk en leuk om te maken! Lekker met een bakje koffie of thee.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Roze koeken!!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 3 koeken
  • Aantal koolhydraten: 1.2 g khd per koek (excl. topping)

Omschrijving

Ik heb deze bakvorm gebruikt.

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.


Ingrediënten

Variaties:


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160c.
Smelt de boter samen met de roomkaas en roer het tot een glad mengsel.
Doe er vervolgens de amandelmeel, vanille, erythritol, wijnsteenbakpoeder, zout en het eitje bij en roer het weer tot een een glad mengsel.
Vul de bakvormpjes met het mengsel en bak de koeken 25minuten in de oven.

Voor de roze koek topping:

Zeef de poedersuikervervanger en meng het met wat bietensap. Doe er meer poedersuikervervanger of water bij als het glazuur te dik of waterig is.
Smeer het uit over de koek en laat het even uitharden in de koelkast.

Voor de chocolade topping:

Smelt de chocolade au bain marie met een beetje erthritol.
Laat de koeken afkoelen en dip ze dan in de gesmolten chocolade.
Leg ze even in de koelkast zodat de chocolade goed kan stollen.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, roze, koek, koeken,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

13 Comments

  1. zou je de roomkaas ook kunnen vervangen door huttenkase of griekse yoghurt ??

    • Ik denk het wel hoor Anne! Dan hoef je het niet perse met de boter mee te verwarmen. Ik zou dan wel iets minder griekse yoghurt doen en iets meer amandelmeel ☺️

      Groetjes Oanh

  2. Goanita Platje

    Ik heb deze koeken al een paar keer gemaakt en vind ze geweldig, bedankt voor het heerlijke recept. Maar ik heb een vraag over het meel, ik zelf eet koolhydratenarm maar mijn vriend niet, kan ik het meel ook vervangen voor andere meelsoorten bv kikkererwtenmeel of boekweit ofzo? Amandelmeel is nogal kostbaar vandaar mijn vraag. Vriendelijke groet Goanita.

    • Hoi Goanita,

      Dat kan vast en zeker wel! Volgens mij komen de verhoudingen ook best overeen. Ik zou het gewoon een keer proberen en vooral kijken naar hoe het beslag wordt. Als het te nat is meer meel, etc

      Groetjes Oanh

  3. Esmeralda Bosman

    Ooee mijn favo koeken (naast stroopwafels maar daar kan ik nog geen low carb alternatief van vinden). Ga ik zeker een keer proberen. Vraagje: is het mogelijk het hele ei te vervangen met alleen eiwit of heeft de dooier een specifieke functie?

    Groetjes

    Es

    • Hoi Esmeralda,

      Je kunt het ook wel zonder eidooier maken hoor 🙂

      Groetjes Oanh

      • Esmeralda Bosman

        Super! Moet ik dan het eiwit gebruiken van 2 eieren?

        • Ja dat zou ik wel doen! ☺️

          • Esmeralda Bosman

            Ga ik dan doen! Dank je wel. Klein beginners vraagje nog: wat is eigenlijk de functie van de dooier?

          • Eidooier geeft meer smaak, is romig en maakt bepaalde gerechten/baksels minder droog 🙂

            Groetjes Oanh

          • Esmeralda Bosman

            Maakt de eidooier het wel weer waard (en ik zou eigenlijk meer vet moeten eten). Dank je voor de info! en voor dit recept, ga het dit weekend denk ik uitproberen 🙂

            Groetjes

            Es

          • Hartstikke leuk! Eet smakelijk alvast 😉

            Groetjes Oanh

  4. Esmeralda Bosman

    Recept uit geprobeerd. Cakes waren gelukt alleen de frosting was veel en veel te zoet geworden 🙁

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.