Vandaag heb ik deze overheerlijke sachertorte gemaakt en wat is hij heerlijk geworden! Het is een luchtige chocoladetaart uit Wenen met abrikozen vulling en een jasje van chocolade. Helemaal niet moeilijk om te maken, een must-bake voor de chocolade liefhebbers en perfect voor een feestelijke gelegenheid! De abrikozenjam past er heerlijk bij maar hij is ook verrukkelijk met andere koolhydraatarme jam variaties.
Klik hier voor meer taart recepten.
Ik heb de cake gebakken met deze hoge keramische springvorm.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten! (Boek 6 & 7 zijn tijdelijk als combideal afgeprijsd)
Print
Sachertorte
- Bereidingstijd: 1 uur
- Porties: 12 puntjes
- Aantal koolhydraten: 2,5g khd per punt
Ingrediënten
Taart:
- 5 eieren
- snufje zout
- 100 g melk (of pure)chocolade (klik)
- 100 g roomboter op kamertemperatuur
- 85 g bruinesuikervervanger (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 125 g amandelmeel (klik)
Ganache:
Vulling:
Bereidingswijze
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met een snufje zout.
Smelt de chocolade au-bain Marie en laat het afkoelen.
Mix de boter luchtig, voeg de gesmolten chocolade toe met de bruinesuikervervanger, wijnsteenbakpoeder, snufje zout en vanille-extract.
Mix de eidooiers er 1 voor 1 bij.
Zeef de amandelmeel erbij en meng het luchtig door het chocolade mengsel.
Spatel het chocolademengsel door de eiwitten en schep het geheel in een ingevette springvorm.
Bak de taart 50 minuten gaar in de oven op 160c en laat de taart afkoelen.
Maak de ganache door de boter te verwarmen met de erythritol, vanille en chocolade.
Roer tot een glad en egaal chocolade ganache.
Snijd de taart horizontaal doormidden en verdeel de abrikozenjam over de onderste plak taart.
Leg de bovenste plak taart bovenop de abrikozenjam en verdeel de ganache over de taart.
Notities
Prik met een satéprikker in het midden van de taart om te kijken of de taart goed gaar is gebakken.
Kies voor een andere heerlijke koolhydraatarme jam (klik) smaak in plaats van de abrikozenjam.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, chocolade, taart, cake, sachertorte, keto, low carb, suikervrij, luchtig, zacht, glutenvrij, gebak,
Deze Sachertorte is echt TE lekker! We hadden gisteravond een klein stukje genomen en bijna spijt dat we geen groot stuk afgesneden hadden (ondanks dat we best vol van het eten zaten) 😉 Kan met elke smaak jam gemaakt worden, ik had de exotische vruchten in huis en ertussen gedaan.
★★★★★