Vandaag heb ik deze kransjes gemaakt voor de challenge en ze zijn fantastisch gelukt! Naast dat ze er leuk uit zien zijn ze ook onwijs leuk om te maken en het allerbelangrijkst, heerlijk van smaak, ook nog lekker krokant en met de gesmolten chocolade een ware traktatie! De truc voor stijfgeklopte eiwitten is vet vrij werken. Dus zorg ervoor dat je mixer en schaal goed vetvrij zijn!
Ik heb de grote spuitzak (klik) gebruikt voor de kransjes en de decoreer spuitzak (klik) voor de chocolade.
Klik hier voor meer kerst recepten!
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten! (boek 2 t/m 7 staan nog tijdelijk in de aanbieding!)
PrintSchuimkransjes
- Bereidingstijd: 15 minuten + 1,15 uur oven
- Porties: 10 kransjes
- Aantal koolhydraten: 0,25 g khd per kransje
Ingrediënten
- 3 eiwitten
- snufje zout
- 1 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 50 g poedersuikervervanger (klik)
Garnering:
Bereidingswijze
Splits de eieren en klop de eiwitten stijf met het zout, de wijnsteenbakpoeder en xanthaangom.
Voeg de vanille-extract toe zodra de eiwitten goed stijf zijn geklopt en daarna de poedersuikervervanger beetje bij beetje.
Verwarm de oven op 90 graden.
Schep de stijfgeklopte eiwitten in de spuitzak en spuit er 10 kransjes van.
Maak van de overige stijfgeklopte eiwitten eventueel leuke toefjes en bak de kransjes 1 uur en 15 minuten in de oven.
Laat het vervolgens de kransjes met de oven dicht, afkoelen.
Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie en dip de kransjes in de chocolade.
Schep de overige chocolade in de decoreer spuitzak en decoreer de kerstkransjes met de chocolade.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, suikervrij, glutenvrij, krans, schuim, kerst, kerstkrans, kransjes,
Deel, tag en win!
Deel gezellig je gemaakte recepten uit de kookboeken of website in de Facebookgroep en/of op Instagram en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!