Seroendeng!

Seroendeng!

Een van de verzoekjes van de wednesday challenge was deze super makkelijk maar super smaakvolle Seroendeng! Seroendeng is een kruidig Indonesisch bijgerecht gemaakt geroosterde kokos, smaakvolle pasta en pinda’s. Seroendeng kan zowel hartig als zoetig gegeten worden. Strooi bijvoorbeeld eens wat seroendeng bij de Indonesische Rendang uit mijn rode boek of strooi wat Seroendeng over deze koolhydraatarme Lemper!

Het is super eenvoudig om te maken. Het bevat misschien meer koolhydraten dan je gewend bent, maar als je kijkt naar de hoeveelheid die je over het gerecht strooit, valt het weer reuze mee 🙂

Hier komt het recept:

Ingrediënten 200 gram

 11 khd per 100 gram

  • 30 g ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gemalen laos
  • 2 tl korianderpoeder
  • 2 tl gemalen gemberpoeder
  • 1 tl gemalen komijnzaad
  • 2 tl tamarindepasta
  • 1 tl trassie
  • (optioneel: Sukrin+ of ander zoetmiddel)
  • 125 geraspte kokos
  • 2 limoenblaadjes
  • 50 g pinda’s

Bereidingswijze:

Maal alle ingrediënten tot een egale pasta in de keukenmachine behalve de zoetmiddel, limoenblaadjes, kokos en pinda’s.
Rooster de geraspte kokos in een pan zonder olie tot het mooi goudbruin is geworden. (blijf roeren want het brand snel aan)
Voeg de pasta en de limoenblaadjes toe aan de geraspte kokos en meng het goed tot een geheel en voeg als laatst de pinda’s toe.

Geniet! X

4 Reacties

  1. Hier ben ik wel heel blij mee want tot nu toe kocht ik het altijd omdat ik geen goed recept had hiervan. Dankjewel voor het delen van dit recept.

  2. Hoelang kan je dit bewaren, of is het een portie voor bij 1 maaltijd?

    • Je kan dit in bijvoorbeeld een weckpotje zeker wel een aantal weken bewaren hoor! Het is voor meerdere porties, denk voor 6 ongeveer 🤗

Laat een reactie achter op Wietske Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*