Shakshouka is een Tunesisch gerecht van eieren in een saus van tomaten gekruid met komijn, paprikapoeder en cayennepeper. Het is een super makkelijk gerecht om te maken om als brunch of lunch op te smikkelen. Hij vult lekker en je kunt er allerlei variaties aan geven. Ik vind Shakshouka heerlijk met o.a. spinazie, avocado en bonen. Het allerlekkerst is om een koolhydraatarm broodje te dippen in de Shakshouka! Maak dan bijvoorbeeld een van deze brood recepten of bak een van de broden met de broodbakmixen uit mijn winkeltje. Maar het is ook heerlijk met bijvoorbeeld gekookte broccoli.
Heb je deze kruidenpotjes gezien? Een ideale oplossing voor een overzichtelijke en georganiseerde keukenkast/keukenla!
Klik hier voor meer smakelijke lunch gerechten!
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintShakshouka
- Bereidingstijd: 20 minuten
- Porties: 2 porties
- Aantal koolhydraten: 16,5 g khd per portie
Ingrediënten
- 25 g uien
- 2 teentjes knoflook
- 400 g tomatenblokjes uit blik
- 50 g paprika
- 2 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl chilipoeder
- snuf peper
- snufje zout
- 1/2 blokje bouillon
- 3 eieren
- 25 g geraspte kaas
Bereidingswijze
Snipper het uitje en de knoflook en fruit het in een pan met olijfolie.
Snijd de paprika in stukjes en voeg na een minuut de paprika, tomatenblokjes, kruiden en bouillon toe.
Breng het aan de kook, laat het even pruttelen en breek de eitjes boven de pan.
De Shakshouka is klaar zodra de ei gaar is. Plaats eventueel een deksel op de pan om de ei sneller gaar te laten koken.
Sleutelwoorden: Shakshouka, ei, tomatensaus, lunch, brunch, koolhydraatarm, low carb, keto,
Heb je mijn ebook, snelle, makkelijke toegankelijke recepten al gezien?