Shephard’s pie

Morgen hebben we een drukke dag voor de boeg, dus heb ik alvast gekookt zodat we morgen een heerlijke maaltijd hebben zonder ervoor te hoeven haasten of stressen. Ovenschotels zijn daar ideaal voor, ik haal het een uur van tevoren uit de koelkast en laat de oven de rest van het werk afmaken! Ik heb de helft van de Shephard’s Pie met bloemkoolpuree gemaakt en de andere helft met aardappelpuree. Zo eten we met z’n allen, de koolhydraatarme en niet koolhydraatarme eters, gezellig uit dezelfde pot!

Toen wij 8 jaar geleden hebben rondgereden in Ierland heb ik de lekkerste Shephard’s Pie gegeten. Zo veel smaak aan het vlees door al die kruiden en daarbij de creamy puree.. En daarbovenop een laag krokant gesmolten kaas, die maakt het helemaal af! Echt eentje voor in de categorie comfort food en echt heerlijk passend bij het herfstweer!

Ik heb een hoop heerlijke kruiden gebruikt in dit gerecht. De georganiseerde kruidenla met deze super handige kruidenpotjes (nu in de aanbieding!) maakt het voor mij extra leuk en overzichtelijk om de lekkerste kruidencombi’s te maken!

Klik hier voor meer smakelijke ovenschotel recepten.

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten! (Boek 2 t/m 7 staan tijdelijk in de aanbieding! )

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Shephards pie

  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Porties: 4 porties
  • Aantal koolhydraten: 10 g khd per portie

Ingrediënten

  • 275 g bloemkool
  • 50 g ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g peen
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 blokje bouillon
  • 50 g tomatenpuree
  • 1 el paprikapoeder
  • 1/2 tl rozemarijn
  • 1/2 tl tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 50 g doperwten
  • 1 el boter
  • scheutje slagroom
  • 45 g geraspte kaas

Bereidingswijze

Snijd de bloemkool in blokjes en kook het beetgaar in een pan met water.
Giet het vervolgens heel goed af.
Snipper het uitje, snijd de knoflook fijn, de peen in stukjes en fruit het in de pan met een scheutje olie.
Voeg na een minuutje het gehakt, bouillonblokje, puree en alle kruiden toe en bak het gehakt rul.
Voeg de doperwten toe en breng het aan de kook.
Draai het vuur zacht en laat het ongeveer 10 minuten pruttelen.
Schep het geheel in een ovenschaal.
Verwarm de oven op 160c.
Pureer bloemkool en meng de boter en slagroom door.
Voeg een snufje peper, zout en nootmuskaat aan toe aan de puree en verdeel de puree over het gehaktmengsel.
Strooi de geraspte kaas erover en bak de ovenschotel 30 minuten in de oven tot de geraspte kaas mooi goudgeel is gekleurd.


Sleutelwoorden: shephard, pie, shephards, koolhydraatarm, keto, low carb, ovenschotel,

Deel, tag en win!

Deel gezellig je gemaakte recepten uit de kookboeken of website in de Facebookgroep en/of op Instagram en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!

2 Comments

  1. Avatar foto

    Lekkere recepten bedankt

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.