Ingrediënten
- 275 g bloemkool
- 50 g ui
- 2 teentjes knoflook
- 150 g peen
- 500 gram rundergehakt
- 1 blokje bouillon
- 50 g tomatenpuree
- 1 el paprikapoeder
- 1/2 tl rozemarijn
- 1/2 tl tijm
- 1 laurierblaadje
- 50 g doperwten
- 1 el boter
- scheutje slagroom
- 45 g geraspte kaas
Bereidingswijze
Snijd de bloemkool in blokjes en kook het beetgaar in een pan met water.
Giet het vervolgens heel goed af.
Snipper het uitje, snijd de knoflook fijn, de peen in stukjes en fruit het in de pan met een scheutje olie.
Voeg na een minuutje het gehakt, bouillonblokje, puree en alle kruiden toe en bak het gehakt rul.
Voeg de doperwten toe en breng het aan de kook.
Draai het vuur zacht en laat het ongeveer 10 minuten pruttelen.
Schep het geheel in een ovenschaal.
Verwarm de oven op 160c.
Pureer bloemkool en meng de boter en slagroom door.
Voeg een snufje peper, zout en nootmuskaat aan toe aan de puree en verdeel de puree over het gehaktmengsel.
Strooi de geraspte kaas erover en bak de ovenschotel 30 minuten in de oven tot de geraspte kaas mooi goudgeel is gekleurd.
Sleutelwoorden: shephard, pie, shephards, koolhydraatarm, keto, low carb, ovenschotel,