Shepherds Pie


Gisteren heb ik de volgers gevraagd wat ze graag willen hebben voor het avondeten. Ik heb de Shepherd’s Pie uitgekozen, ook omdat het mij deed denken aan de Ierse maaltijden die ik vorige week heb genuttigd! Het is niet echt een “zomer-proof” recept, maar hij is zeker wel super tasty! Met dit recept ben je in ieder geval helemaal klaar voor de komende herfst 😉

Ingrediënten 3 personen

10 khd per persoon

  • 125 g spekblokjes
  • 50 g ui
  • 1 teentje knoflook
  • 800 g sukadelappen
  • 2 tl sambal
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 runderbouillonblokje
  • 1 el azijn
  • 200 g pompoen
  • 250 g champignons
  • 700 g bloemkool
  • 75 g geraspte kaas

 

Bereidingswijze:

Bak de spekblokjes in de stoofpan. Snipper de ui, pel de knoflook en doe het bij de spekblokjes in de pan. Snijd de sukadelappen in grove stukken en doe het in de pan samen met de laurierblaadjes, runderbouillonblokje en azijn. Bak de sukade enkele minuten tot ze bruin zijn geworden. Doe water in de pan tot het vlees net onder staat. Stoof de sukadelappen minimaal 3 uur (hoe langer hke lekkerder) op een laag vuurtje.
Snijd de pompoen en champignons in blokjes en voeg die de laatste 30 minuten toe.
Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar in een pan met water. Giet de bloemkool goed af en stamp/puree de bloemkool fijn.
Als de stoofpot klaar is verdeel je de stoofpot over 3 ovenschaaltjes, met daaroverheen de bloemkoolpuree en strooi er tot slot de geraspte kaas over. Bak de Sheperd’s Pie 30 minuten in de oven op 200c.

Eet smakelijk iedereen!

 

X

10 Comments

  1. Hoi Oanh,

    Ik eet zelf geen vlees, wel kip en vis. Is het ook mogelijk dat je daar wat meer recepten van laat zien? of bv. bij je recepten er bij zet of die eventueel te vervangen is door kip of vis.

    alvast bedfankt. Ik geniet verder wel van je gerechten.

  2. Deze is opgeslagen, lijkt me heerlijk maar niet bij 30 graden. Kan waarschijnlijk volgende week wel in dit gekke land?

  3. Gisteren gegeten, was echt heerlijk!
    Deze keer werd er voor me gekookt, heb nog 2 porties die ik in kan vriezen voor een andere keer. Daarna me er maar eens zelf aan wagen als ik een keer tijd heb, maar voorlopig kan ik nog even vooruit!

  4. Vanavond shephertpie gemaakt. Heerlijk, zag dat AH al bloemkoolrijst verkoopt. Was erg lekker. Dank voore de heerlijke recepten.

    • Wat fijn dat je het lekker vind Marga! De AH heeft inderdaad erg handige bloemkoolrijst! Scheelt weer een klusje 🙂

  5. Wat handig dat AH bloemkoolrijst heeft! Ik ga de pie volgende week maken en haal dan meteen die rijst. Staat het gewoon bij de rijst?

  6. Tineke Schouwenaars-Blokland

    Echt een aanrader. Of het 10 graden of 30 graden, het maakt me niet uit, dit gaat er altijd in. De Shepherd Pie. We hebben al diverse keren gegeten.

  7. Ik ga hem vandag maken heb de bloemkoolrijst van AH moet ik die ook eerst koken of kan dat met de kaas er zo overheen doen?

    • Het kan allebei Riet! Ik persoonlijk vind het lekkerder om het eventjes voor te koken 🙂

      Groetjes Oanh

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.