Voor de challenge deze week heb ik deze slagroom bonbons gemaakt! Ze zijn leuk en makkelijk om te maken en heerlijk bij een heet bakje koffie of thee. Ik heb ze gevuld met een romige slagroom vulling, maar je kunt er allerlei variaties aan geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van stukjes gehakte koolhydraatarme caramel chocolade door de vulling of gehakte noten? Ik heb de bonbons gemaakt met deze bakvorm.
En als je gewoon even geen zin hebt om bonbons te maken, heb ik hier in mijn winkeltje de lekkerste koolhydraatarme bonbons met allerlei heerlijke smaakjes en vullingen!
Klik hier voor meer bonbon recepten.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
Print- Bereidingstijd: 45 minuten
- Porties: 15 stuks
- Aantal koolhydraten: 0,05 g khd per bonbon
Ingrediënten
- 80 g pure chocolade drops (klik)
- 50 ml slagroom
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 20 g erythritol (klik)
- 35 g roomboter op kamertemperatuur
Bereidingswijze
Smelt de chocolade au bain-marie en laat het afkoelen.
Verdeel een laagje chocolade over de bonbonvormpjes en laat de bonbonvorm enkele minuten in de koelkast staan.
Verwarm de slagroom met vanille en erythritol in een pannetje en laat het afkoelen.
Klop de boter lobbig en mix de slagroom door de boter tot een romig mengsel en verdeel in de bonbons met behulp van een spuitzak.
Verdeel de overige gesmolten chocolade over de bonbon vormpjes en laat het weer een uur uitharden in de koelkast.
Sleutelwoorden: bonbon, chocolade, snoep, suikervrij, koolhydraatarm, bonbons, slagroom, low carb, keto,