Slagroomtaart

Gisteren heb ik deze heerlijke slagroomtaart gemaakt! Lekker zachte, luchtige bisquit achtige cake, met een laagje jam, slagroom en rood fruit. Perfect om te maken voor een feestje, zodat je koolhydraatarm kan genieten van een verrukkelijk puntje slagroomtaart. Wij hebben ook wat te vieren, want Trevy heeft gisteren zijn C zwemdiploma gehaald! De taart komt dus perfect getimed. Hij is helemaal niet moeilijk om te maken en leuk om te versieren. Gebruik deze spuitzak (nu in de aanbieding!) om de taart mooi te versieren!

Ik heb deze springvorm gebruikt (nu in de aanbieding!).

Klik hier voor meer zoete recepten!

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Slagroomtaart

  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Porties: 12 puntjes
  • Aantal koolhydraten: 3 g khd per punt

Ingrediënten

Cake

Slagroom mengsel

Garnering:


Bereidingswijze

Splits de eieren en mix de eiwitten stijf met het snufje zout.
Meng de dooiers, amandelmeel, eiwitpoeder, wijnsteenbakpoeder, erythritol, vanille, snufje zout, roomkaas en boter.
Schep de stijfgeklopte eiwitten door het amandel mengsel en schep het in een ingevette springvorm.

Verwarm de oven op 160c.
Bak de cake 25 minuten in de oven.

Mix de slagroom met mascarpone, erythritol en vanille stijf.

Laat de cake goed afkoelen en snijd het horizontaal doormidden.
Vul de spuitzak met het slagroom mengsel.
Smeer de jam over de onderste helft van de taart en spuit de helft van het slagroommengsel over de jam.
Leg de bovenste cake laag erbovenop, verdeel het slagroommengsel erover en smeer de slagroom glad met een spatel.
Versier de bovenkant van de taart met toetjes slagroom en garneer de taart met fruit en de zijkanten met amandelschaafsel.


Sleutelwoorden: taart, gebak, slagroomtaart, slagroom, feest, koolhydraatarm, keto, glutenvrij,

3 Comments

  1. Avatar foto

    Waar voeg je de eiwitten aan toe? Staat niet beschreven

  2. Avatar foto

    Is er een rede dat de springvorm niet ingevet wordt? Ik heb een springvorm van de action van 18 cm en ben bang dat de taart blijft plakken. Gr Anja

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.