Ingrediënten
Cake
- 4 eieren
- snufje zout
- 200 g amandelmeel (klik)
- 10 g eiwitpoeder (klik)
- 50 g erythritol (klik)
- 2 tl vanille-extract (klik)
- 3 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 125 g roomkaas
- 45 g roomboter op kamertemperatuur
Slagroom mengsel
- 350 ml slagroom
- 200 g mascarpone
- 20 g erythritol (klik)
- 1 vanille-extract (klik)
Garnering:
- 4 el aardbeienjam (klik)
- roos fruit, blauwe bessen
- amandelschaafsel
Bereidingswijze
Splits de eieren en mix de eiwitten stijf met het snufje zout.
Meng de dooiers, amandelmeel, eiwitpoeder, wijnsteenbakpoeder, erythritol, vanille, snufje zout, roomkaas en boter.
Schep de stijfgeklopte eiwitten door het amandel mengsel en schep het in een ingevette springvorm.
Verwarm de oven op 160c.
Bak de cake 25 minuten in de oven.
Mix de slagroom met mascarpone, erythritol en vanille stijf.
Laat de cake goed afkoelen en snijd het horizontaal doormidden.
Vul de spuitzak met het slagroom mengsel.
Smeer de jam over de onderste helft van de taart en spuit de helft van het slagroommengsel over de jam.
Leg de bovenste cake laag erbovenop, verdeel het slagroommengsel erover en smeer de slagroom glad met een spatel.
Versier de bovenkant van de taart met toetjes slagroom en garneer de taart met fruit en de zijkanten met amandelschaafsel.
Sleutelwoorden: taart, gebak, slagroomtaart, slagroom, feest, koolhydraatarm, keto, glutenvrij,