Ingrediënten
- 500 g knolselderij
- 150 g broccoli
- 100 g courgette
- 100 g peen
- 100 g prei
- 1 biologische groentebouillon
- 2 laurierblaadjes
- 1 liter water
- 300 g schouderkarbonade
- 1 rookworst
- 125 g spekblokjes
Bereidingswijze
Schil de knolselderij en snijd de knol, broccoli, courgette, peen en prei in blokjes en kook het in een ruime pan met water. (de groenten moeten goed onder water staan)
Voeg de laurierblaadjes en bouillonblokje toe en breng het aan de kook.
Kook de groenten beetgaar en verwijder de laurierblaadjes. Pureer het geheel tot een grove erwtensoep, en voeg de laurierblaadjes weer toe aan de pan. Snijd de schouderkarbonade in stukjes, de rookworst in plakjes en voeg het toe aan de pan en laat het 2 uur sudderen totdat de schouderkarbonade mals is gekookt.
Bak ondertussen de spekblokjes krokant in een pan zonder olie.
Schep de erwtensoep op en garneer de soep met spekblokjes.
Notities
Je kunt de snert ook maken in de slowcooker!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, snert, erwtensoep, soep,