Spaanse kip stoof!

De Spaanse kip stoof is overheerlijk en rijk van smaak. Je kan het maken met kipfilet, met kippendijen of kippenvleugels zoals ik heb gedaan. Zo krijg je een nog smaakvoller en malser resultaat. Je kan er allerlei verschillende groenten voor gebruiken, zoals aubergine, courgette, wortelpeterselie of bloemkool.

Klik hier voor meer stoof gerechten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Spaanse kip stoof!

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 12 g khd per portie

Ingrediënten

  • 50 g chorizo
  • 50 g rode ui
  • 75 g peen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el kokosolie
  • 6 kippenvleugels 
  • 150 g rode paprika
  • 75 g kastanje champignons 
  • 1 kip bouillonblokje
  • 50 g tomatenpuree
  • 275 ml water

Bereidingswijze

Snijd de chorizo in plakjes, de ui en peen in in stukjes, kneus het knoflookje en fruit alles aan in een pan met kokosolie.
Voeg na enkele minuten de kippenvleugels toe en bak de kip aan beide kanten.
Snijd ondertussen de paprika en champignons in stukjes en voeg het bij de rest in de pan samen met het bouillonblokje en tomatenpuree.
Bak het geheel ongeveer 5 minuten en schenk er vervolgens 275 ml water bij.
Breng het aan de kook en stoof het gerecht totdat de kip mooi mals is geworden. 


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, Spaans, kip, stoof

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

8 Comments

  1. Elly Lagerweij

    Zo dat ziet er goed uit en klinkt als een klokje?. Ik ga m dit weekend maken!

  2. Hi Oanh,
    Recept lijkt mij heerlijk!
    Zou je ook in een slowcooker kunnen klaarmaken?

  3. Dank je wel Oanh. Komt zaterdag op tafel ?

  4. Lekker! Dankjewel!

  5. Hoe lang stoven?

  6. Janny Wallet

    Wat was het heerlijk deze is een blijvertje dank je wel en die creamy zalm lijkt me ook heerlijk.

Laat een antwoord achter aan Elana Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.