Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

“spaghetti carbonara”

  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten: 11.5 g khd per persoon

Omschrijving

Wil je dit gerecht maken buiten het asperge seizoen? Gebruik dan bijvoorbeeld courgette spaghetti geraspt met deze spirelli, deze koolhydraatarme spaghetti of spaghetti/tagliatelle van bijvoorbeeld koolraap! 


Ingrediënten

  • 125 g spekblokjes
  • 200 ml slagroom
  • 100 g parmezaanse kaas
  • 500 g asperges
  • peper
  • 50 g tommies snoeptomaten

Bereidingswijze

Bak de spekblokjes in een pan totdat ze goudbruin zijn geworden.
Voeg de slagroom toe en rasp de kaas erbij en laat de saus koken zodat het kan indikken.
Snijd 1 cm van het kontje van de asperge af en maak dunne reepjes met een dunschiller.
Voeg de laatste minuut de geschilde asperges toe.
Schep het op een bord, snijd de tommies doormidden en verdeel het samen met nog wat geraspte parmezaan over de pasta.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, pasta, asperge, asperges, carconara,