Spaghetti pompoen met romige spinaziesaus!

Het is weerpompoen seizoen! Bij de Lidl heb ik de spaghetti pompoen in de aanbieding weten te bemachtigen en ik heb er dit heerlijke recept mee gemaakt. Het is helemaal niet moeilijk om te maken, zelf erg leuk!

Klik hier voor meer spaghetti recepten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Spaghetti pompoen met romige spinaziesaus!

  • Bereidingstijd: 50 minuten
  • Porties: 2
  • Aantal koolhydraten:

Omschrijving

Heb je dit recept al eens geprobeerd te maken met de spaghetti pompoen?


Ingrediënten

  • 1 kleine spaghetti pompoen
  • peper
  • uienpoeder
  • knoflookpoeder
  • rozemarijn
  • olie

Vulling:

  • scheutje olie
  • 1 kipfilet
  • snuf peper
  • snuf knoflookpoeder
  • snuf uienpoeder
  • 100 g kastanje champignons
  • 150 g kruidenroomkaas
  • 50ml kookroom
  • 100 g spinazie
  • 75 g snoeptomaatjes
  • 25 g parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180c.
Snijd de pompoen in de lengte door midden en schraap de zaden uit de pompoen met een lepel
Leg ze in een ovenschaal en strooi wat peper, uienpoeder en knoflookpoeder over de pompoenen
Leg en eventueel een takje rozemarijn op en bestrijk de pompoenen met olie.
Doe de pompoenen 45 minuten in de oven.

Maak ondertussen de “vulling” door de kipfilet in blokjes te snijden. Bak de kipfilet in een pan met olie en doe er een snuf peper, knoflookpoeder en uienpoeder bij.
Bak na enkele minuten in stukjes gesneden champignons bij de kipfilet in de pan.
Doe daarna de kruidenkaas en kookroom in de pan en laat het even sudderen.
Voeg de spinazie toe en bak het mee totdat het is geslonken en doe vervolgens het vuur uit.
Rasp de parmezaanse kaas over het geheel, snijd de snoeptomaatjes doormidden en doe het bij de rest in de pan.
De vulling is nu klaar.

De pompoenen zijn dan ook ongeveer klaar. Haal ze uit de oven en schraap met een vork het vruchtvlees los.

Doe het vruchtvlees in de pan met de vulling en meng het geheel goed door elkaar.

Rasp er nog wat parmezaanse kaas over.


Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, spaghetti, pompoen, pasta

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

4 Comments

  1. Ik moest even wachten tot ze hier de juiste pompoenen hadden, maar het was t wachten meer dan waard. Heerlijk!!!

  2. Heerlijk , een toppertje ..

  3. Vanavond spagettipompoen gehaald.
    Gerecht is bijna klaar. Ik weet ben beslist niet vroeg. ??
    Kan ik 1 deel bewaren voor morgen?

  4. Aantal koolhydraten staat er niet bij?

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.