Voor de challenge ben ik aan de slag gegaan met een koolhydraatarme banketstaaf! Heerlijk gevuld met spijs en lekker gekruid met speculaas kruiden. Hij is super makkelijk en ook nog eens leuk om te maken. Maar natuurlijk is het het allerleukst om op te peuzelen, lekker bij een lekker kopje koffie of thee. De banketstaaf kun je in 10 porties snijden. Per portie heeft deze staaf maar 1 g khd! Zo kun je de verleiding in de supermarkten met al dat speculaas lekkers makkelijk weerstaan.
Klik hier voor meer speculaas recepten. Met al deze recepten kun je heerlijk koolhydraatarm genieten van al het sinterklaas lekkers!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten.
Wisten jullie dat de boek 6 & 7 tijdelijk voor €15,- zijn afgeprijsd! (klik hier een neem gauw een kijkje)

Speculaas banketstaaf
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Porties: 10 porties
- Aantal koolhydraten: 1 g khd per portie
Ingrediënten
Spijs:
- 100 g amandelmeel (klik)
- 25 g erythritol (klik)
- 1/2 tl amandel-extract (klik)
- 1 eiwit
- optioneel: citroenrasp van bio citroen
Speculaas:
- 125 g amandelmeel (klik)
- 20 g eiwitpoeder (klik)
- 35 g erythritol (klik)
- 35 g stroopvervanger (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 3 el speculaaskruiden
- 1 ei
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 75 g gesmolten roomboter
Garnering:
- 2 tl amandelschaafsel
- eidooier
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten van het spijs tot een tot een smeuïg mengsel en maak er een rol van, van ongeveer 30 cm.
Meng de ingrediënten van het speculaas tot een deeg en maak er een groot plak van, met een grootte van ongeveer 30×20 cm.
Leg het spijs in het midden van het speculaas deeg en rol het tot een banketstaaf.
Strooi de amandelschaafsel over de banketstaaf en strijk de eidooier erover met behulp van deze bak kwast.
Bak de banketstaaf 25a30 minuten in de oven.
Sleutelwoorden: banket, staaf, banketstaaf, speculaas, sinterklaas, koolhydraatarm, glutenvrij, keto, low carb, koolhydraatarme,
Goedemiddag, ik heb zojuist het recept gemaakt maar het deeg was heel vochtig en kon er geen plak van maken. Enig idee wat er niet goed is gegaan?
Ohhh dat is niet fijn! Ik heb even geen idee, heb je de ingrediënten gebruikt die ik heb gebruikt? Anders kun je in het vervolg even wat extra amandelmeel gebruiken tot het minder vochtig is.
Groetjes Oanh
Mijn deeg was ook erg vochtig en ik heb er nog 15 g kokosmeel doorheen gedaan. Toen 4 uur in de koelkast laten rusten. Daarna was het prima te verwerken. Er liggen nu 3 staven in de oven te bakken. Ben heel benieuwd naar de smaak!😋
Update: smaak is fantastisch! En morgen smaakt amandelgebak nog lekkerder 😋