Ingrediënten
Spijs:
- 100 g amandelmeel (klik)
- 25 g erythritol (klik)
- 1/2 tl amandel-extract (klik)
- 1 eiwit
- optioneel: citroenrasp van bio citroen
Speculaas:
- 125 g amandelmeel (klik)
- 20 g eiwitpoeder (klik)
- 35 g erythritol (klik)
- 35 g stroopvervanger (klik)
- 2 tl wijnsteenbakpoeder (klik)
- snufje zout
- 3 el speculaaskruiden
- 1 ei
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 75 g gesmolten roomboter
Garnering:
- 2 tl amandelschaafsel
- eidooier
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng de ingrediënten van het spijs tot een tot een smeuïg mengsel en maak er een rol van, van ongeveer 30 cm.
Meng de ingrediënten van het speculaas tot een deeg en maak er een groot plak van, met een grootte van ongeveer 30×20 cm.
Leg het spijs in het midden van het speculaas deeg en rol het tot een banketstaaf.
Strooi de amandelschaafsel over de banketstaaf en strijk de eidooier erover met behulp van deze bak kwast.
Bak de banketstaaf 25a30 minuten in de oven.
Sleutelwoorden: banket, staaf, banketstaaf, speculaas, sinterklaas, koolhydraatarm, glutenvrij, keto, low carb, koolhydraatarme,