Ik maakte eerder deze koolhydraatarme kruidnoten. Lekker om op te smikkelen als lekkernijtje tijdens (of voor) sinterklaas en heerlijk krokant! Het recept van deze speculaas brokken lijkt erg op het recept van de kruidnoten. Ideaal om dus een dubbele hoeveelheid deeg te maken en beide recepten te maken! Het enige verschil is dat er meer boter in dit recept zit. Al met al zijn ze makkelijk om te maken en ook heerlijk als taartbodem of kruimels door de Griekse yoghurt. Ik heb hier nog een speculaas brokken recept, met andere ingrediënten. Ook erg lekker!
Er blijven eidooiers over in dit recept. Maak deze crème brûlée of verwerk je eidooiers in een lekkere omelet!
Ik heb de koeken gemaakt op deze bakmat.
Klik hier voor meer speculaas recepten!
Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!
Print
Speculaas brokken
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Porties: 4 porties
- Aantal koolhydraten: 2 g khd per portie
Ingrediënten
- 2 eieren
- snufje zout
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- 150 g poedersuikervervanger (klik)
- 150 g amandelmeel (klik)
- 1 el speculaaskruiden
- 1 el amandelschaafsel
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Splits de eieren en mix het eiwit stijf met een snufje zout.
Zeef de poedersuikervervanger en amandelmeel door de stijfgeklopte eiwitten en meng het tot een homogene massa.
Maak een grote plak van het deeg.
Verdeel de geraspte amandelen erover en smeer de eidooier erover en bak het ongeveer 15-20 minuten goudbruin in de oven..
Laat de speculaas afkoelen zodat ze kunnen uitharden en breek het in brokken.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, kruidnoten, pepernoten, glutenvrij, lowcarb, keto, koek, koekjes, sinterklaas, speculaas,
Deel, Tag en win!
Heb je een recept gemaakt uit de kookboeken of website?
Deel je creaties gezellig in de Facebookgroep en/of op Instagram
en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!
Waar doe je de roomboter en speculaaskruiden erbij?
Mvg,
Peggy
De roomboter en speculaaskruiden doe je door het deeg mengen. Ik heb het gelijk aangepast in het recept! 🙂
Groetjes Oanh
Ik heb net het recept gemaakt en geproefd.
Maar vindt de speculaaskruiden wel overheersend.
Klopt het 2 eetlepels of is dit een fout in het recept?
Hi Claudia,
Ik heb wel 2 el gebruikt, maar als je dat teveel vindt kun je altijd minder doen natuurlijk 🙂
Groetjes Oanh
Ik heb het recept vandaag gemaakt maar ik kan maar niet wennen aan de ijzige smaak van de erythritol, vindt het echt niet lekker. Zo zonde!!! Had me zo verheugd op de speculaasbrokken☹️
Zou ik de erythritol kunnen vervangen voor een ander zoetstof? Stroopvervanger bijvoorbeeld?
Ik maak dus geen recepten waarbij veel erythritol gebruikt wordt jammer genoeg.
★★
Je kunt ook deze fijnmalen tot poeder: https://www.oanhswinkeltje.nl/product/1274342/sukrin-1-500-gram
Dan heb je die frisse feeling niet Mirella 🙂