Speculaas brokken

Ik maakte eerder deze koolhydraatarme kruidnoten. Lekker om op te smikkelen als lekkernijtje tijdens (of voor) sinterklaas en heerlijk krokant! Het recept van deze speculaas brokken lijkt erg op het recept van de kruidnoten. Ideaal om dus een dubbele hoeveelheid deeg te maken en beide recepten te maken! Het enige verschil is dat er meer boter in dit recept zit. Al met al zijn ze makkelijk om te maken en ook heerlijk als taartbodem of kruimels door de Griekse yoghurt. Ik heb hier nog een speculaas brokken recept, met andere ingrediënten. Ook erg lekker!

Er blijven eidooiers over in dit recept. Maak deze crème brûlée of verwerk je eidooiers in een lekkere omelet!

Ik heb de koeken gemaakt op deze bakmat.

Klik hier voor meer speculaas recepten!

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Speculaas brokken

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Porties: 4 porties
  • Aantal koolhydraten: 2 g khd per portie

Ingrediënten

 


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Splits de eieren en mix het eiwit stijf met een snufje zout.
Zeef de poedersuikervervanger en amandelmeel door de stijfgeklopte eiwitten en meng het tot een homogene massa.
Maak een grote plak van het deeg.
Verdeel de geraspte amandelen erover en smeer de eidooier erover en bak het ongeveer 15-20 minuten goudbruin in de oven..

Laat de speculaas afkoelen zodat ze kunnen uitharden en breek het in brokken.


Sleutelwoorden: koolhydraatarm, kruidnoten, pepernoten, glutenvrij, lowcarb, keto, koek, koekjes, sinterklaas, speculaas,

Deel, Tag en win!

Heb je een recept gemaakt uit de kookboeken of website?
Deel je creaties gezellig in de Facebookgroep en/of op Instagram
en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!

6 Comments

  1. Avatar foto
    Peggy Claesen

    Waar doe je de roomboter en speculaaskruiden erbij?
    Mvg,
    Peggy

    • Avatar foto

      De roomboter en speculaaskruiden doe je door het deeg mengen. Ik heb het gelijk aangepast in het recept! 🙂

      Groetjes Oanh

  2. Avatar foto

    Ik heb net het recept gemaakt en geproefd.
    Maar vindt de speculaaskruiden wel overheersend.
    Klopt het 2 eetlepels of is dit een fout in het recept?

    • Avatar foto

      Hi Claudia,

      Ik heb wel 2 el gebruikt, maar als je dat teveel vindt kun je altijd minder doen natuurlijk 🙂

      Groetjes Oanh

  3. Avatar foto
    Mirella Venema

    Ik heb het recept vandaag gemaakt maar ik kan maar niet wennen aan de ijzige smaak van de erythritol, vindt het echt niet lekker. Zo zonde!!! Had me zo verheugd op de speculaasbrokken☹️
    Zou ik de erythritol kunnen vervangen voor een ander zoetstof? Stroopvervanger bijvoorbeeld?

    Ik maak dus geen recepten waarbij veel erythritol gebruikt wordt jammer genoeg.

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.