Ingrediënten
- 2 eieren
- snufje zout
- 1/4 tl xanthaangom (klik)
- 150 g poedersuikervervanger (klik)
- 150 g amandelmeel (klik)
- 1 el speculaaskruiden
- 1 el amandelschaafsel
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Splits de eieren en mix het eiwit stijf met een snufje zout.
Zeef de poedersuikervervanger en amandelmeel door de stijfgeklopte eiwitten en meng het tot een homogene massa.
Maak een grote plak van het deeg.
Verdeel de geraspte amandelen erover en smeer de eidooier erover en bak het ongeveer 15-20 minuten goudbruin in de oven..
Laat de speculaas afkoelen zodat ze kunnen uitharden en breek het in brokken.
Sleutelwoorden: koolhydraatarm, kruidnoten, pepernoten, glutenvrij, lowcarb, keto, koek, koekjes, sinterklaas, speculaas,