Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
- 175 g amandelmeel
- 15 g eiwitpoeder (klik)
- 2 el speculaas kruiden
- 1/2 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
- 50 g stroopvervanger (klik)
- 50 g bruine suikervervanger (klik)
- 20 g gesmolten roomboter
- 2 eieren
- 1/2 tl vanille-extract
- 50 g gesmolten koolhydraatarme witte chocolade (klik hier)
Vulling:
Topping:
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten tot een stevig mengsel.
Schep het geheel in de bakvorm en bak de cake 25 minuten in de oven.
Laat het afkoelen en snijd het doormidden.
Rol de marsepein uit net zo breed als een plak cake en leg het bovenop een plak cake.
Leg het resterende plakje cake erbovenop en snijd de cake in 8 stukjes.
Smeer de speculaas pasta eroverheen en kruimel de speculaas over de koeken.
Notities
In plaats van de speculaas pasta kun je bijvoorbeeld ook deze Dulce de Leche voor een soort Caramel twist gebruiken!
In plaats van marsepein kun je ook kiezen voor spijs. Maak dan de spijs volgens dit recept!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, blondies, brownies, gevulde koek, speculaas, koek, sinterklaas,