Ingrediënten
Bodem:
- 120 g speculoos koekjes (webshop)
- 45 g roomboter
Cheesecake vulling:
- 3 gelatine blaadjes
- 200 ml verse ongezoete slagroom
- 350 gram roomkaas
- 40 g erythritol (webshop)
- 2 tl vanille-extract (webshop)
- 50 ml salty caramelsaus (webshop)
Topping:
Bereidingswijze
Smelt de boter in een pannetje.
Bekleed de springvorm met een velletje bakpapier.
Maal de koekjes fijn, meng het door de gesmolten boter, verdeel het in de springvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.
Week de gelatine blaadjes in water voor 5 enkele minuten.
Meng de slagroom, roomkaas, erythritol en vanille in een mengkom en mix het tot een luchtig mengsel.
Spatel als laatst de salty caramelsaus erdoor.
Verwarm ongeveer 3 el water in een pannetje en laat de gelatineblaadjes smelten in het water.
Voeg de gelatine toe aan de slagroommengsel en meng het snel door het mengsel.
Schep de vulling in de bakvorm en laat de cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
Garneer de cheesecake met een verkruimeld speculoos koekje.
Sleutelwoorden: cheesecake, karamel, caramel, suikervrij, koolhydraatarm, taart, gebak, no Bake, salty,