Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Speculaas no bake cheesecake

  • Bereidingstijd: 20 minuten + 4 uur opstijven
  • Porties: 8 punten
  • Aantal koolhydraten: 7 g khd per punt

Ingrediënten

Bodem:

Cheesecake vulling:

Topping:


Bereidingswijze

Smelt de boter in een pannetje.
Bekleed de springvorm met een velletje bakpapier.
Maal de koekjes fijn, meng het door de gesmolten boter, verdeel het in de springvorm en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.

Week de gelatine blaadjes in water voor 5 enkele minuten.
Meng de slagroom, roomkaas, erythritol en vanille in een mengkom en mix het tot een luchtig mengsel.
Spatel als laatst de salty caramelsaus erdoor.
Verwarm ongeveer 3 el water in een pannetje en laat de gelatineblaadjes smelten in het water.
Voeg de gelatine toe aan de slagroommengsel en meng het snel door het mengsel.
Schep de vulling in de bakvorm en laat de cheesecake minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
Garneer de cheesecake met een verkruimeld speculoos koekje.


Sleutelwoorden: cheesecake, karamel, caramel, suikervrij, koolhydraatarm, taart, gebak, no Bake, salty,