Speculaas pasta! (Speculoos)

Ik heb voor de challenge van deze week geprobeerd speculoos te maken. Het was een hele uitdaging om dat voor elkaar te krijgen, maar hey! Ik denk dat het best goed is gelukt! Het smaakt naar speculaas en is wat caramellerig door de wat stroperige structuur, gemaakt met deze bruine suikervervanger. Wat mij betreft een goddelijke combinatie! Heerlijk over dessert, taartjes of bijvoorbeeld deze koolhydraatarme vanille-ijs.

Bekijk mijn zesde kookboek hier voor meer exclusieve recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Speculaas pasta! (speculoos)

  • Bereidingstijd: 30 minuten
  • Porties: 250 g in totaal
  • Aantal koolhydraten: 9,5 g khd in totaal

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.


Ingrediënten

Karamel:

Overige ingrediënten:

  • 60 g amandelmeel (klik)
  • 2 el kaneel
  • 1/2 tl kruidnagelpoeder
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl kardemom poeder
  • 1/8 tl gemberpoeder
  • snufje zout

Bereidingswijze

Verwarm de slagroom, boter, bruine suikervervanger en vanille in een pan en breng het lichtjes aan de kook. Maal ondertussen de amandelmeel en alle kruiden in de keukenmachine tot een grove notige pasta. Roer in de pan tot het slagroommengsel is ingedikt tot een stroperige karamelsaus (dit kan ongeveer 20 minuten duren). Laat het iets afkoelen en maal het bij de pasta tot een egale stroperige pasta.


Notities

Je kunt ook koekkruiden/speculaas kruiden gebruiken!

Proef de speculaas pasta en voeg naar smaak meer kruiden toe!

De pasta wordt steviger zodra je deze in de koelkast legt.

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, speculaas, speculoos, pasta, caramel, karamel, spread,

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

One Comment

  1. Heb de pasta geprobeerd te maken. Alleen maakte mijn keukenmachine geen groffe notenpasta. Het bleef poeder. Met de caramel erbij wel soort pasta maar na paar keer draaien al snel veel olie die vrij kwam. Ook is de pasta vele malen donkerder dan op jouw plaatje. Maar de smaak komt aardig in de richting. Mss dat ik er een paar bonbons mee ga vullen….

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.