Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
Karamel:
- 120 ml slagroom
- 30 g ongezouten roomboter
- 50 g bruine suikervervanger (klik)Â
- 1 tl vanille-extract (klik)
Overige ingrediënten:
- 60 g amandelmeel (klik)
- 2 el kaneel
- 1/2 tl kruidnagelpoeder
- 1/4 tl nootmuskaat
- 1/4 tl kardemom poeder
- 1/8 tl gemberpoeder
- snufje zout
Bereidingswijze
Verwarm de slagroom, boter, bruine suikervervanger en vanille in een pan en breng het lichtjes aan de kook. Maal ondertussen de amandelmeel en alle kruiden in de keukenmachine tot een grove notige pasta. Roer in de pan tot het slagroommengsel is ingedikt tot een stroperige karamelsaus (dit kan ongeveer 20 minuten duren). Laat het iets afkoelen en maal het bij de pasta tot een egale stroperige pasta.
Notities
Je kunt ook koekkruiden/speculaas kruiden gebruiken!
Proef de speculaas pasta en voeg naar smaak meer kruiden toe!
De pasta wordt steviger zodra je deze in de koelkast legt.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, speculaas, speculoos, pasta, caramel, karamel, spread,