Speculaas witte choco boterkoek

Voor de challenge deze week ben ik weer aan de bak gegaan met een sinterklaas-proof receptje! Ik vind de geuren zo heerlijk bij het bakken van speculaas lekkers… Dat alleen al is genieten! De boterkoek is lekker smeuïg en zacht. Zoals een boterkoek hoort te zijn! Als je een gewone boterkoek wil, kun je de speculaaskruiden gewoon weglaten en in plaats daarvan bijvoorbeeld vanille toevoegen. Als extra krokante toevoeging heb ik deze koolhydraatarme speculaas koekjes (klik) toegevoegd. De koekjes los zijn al een feestje om op te peuzelen!

Ik heb deze keramische springvorm gebruikt.

Klik hier voor meer speculaas recepten.

Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten. (boek 2 t/m 7 zijn tijdelijk afgeprijsd!)

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Speculaas witte choco boterkoek

  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Porties: 8 punten
  • Aantal koolhydraten: 2,5 g khd per punt


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten behalve de witte chocolade tot een egaal deeg.
Schep het deeg in de springvorm en bak de boterkoek 30 a 35 minuten in de oven.
Laat de boterkoek afkoelen.
Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie en verdeel de gesmolten chocolade over de boterkoek.
Verkruimel de speculaasjes speels over de rand en snijd het vervolgens in 8 stukken.


Sleutelwoorden: boterkoek, speculaas, sinterklaas, koolhydraatarm, keto, low carb, witte chocolade, suikervrij,

One Comment

  1. Avatar foto

    Ziet er lekker uit! Ik snap alleen de 2x gesmolten roomboter niet. 100 gram en 15 gram?

Laat reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.