Voor de challenge deze week ben ik weer aan de bak gegaan met een sinterklaas-proof receptje! Ik vind de geuren zo heerlijk bij het bakken van speculaas lekkers… Dat alleen al is genieten! De boterkoek is lekker smeuïg en zacht. Zoals een boterkoek hoort te zijn! Als je een gewone boterkoek wil, kun je de speculaaskruiden gewoon weglaten en in plaats daarvan bijvoorbeeld vanille toevoegen. Als extra krokante toevoeging heb ik deze koolhydraatarme speculaas koekjes (klik) toegevoegd. De koekjes los zijn al een feestje om op te peuzelen!
Ik heb deze keramische springvorm gebruikt.
Klik hier voor meer speculaas recepten.
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten. (boek 2 t/m 7 zijn tijdelijk afgeprijsd!)
PrintSpeculaas witte choco boterkoek
- Bereidingstijd: 45 minuten
- Porties: 8 punten
- Aantal koolhydraten: 2,5 g khd per punt
Ingrediënten
- 225 g amandelmeel (klik)
- 100 g gesmolten roomboter
- 15 g eiwitpoeder (klik)
- 1/2 tl xanthaangom (klik)
- snufje zout
- 50 g stroopvervanger (klik)
- 50 g bruine suikervervanger (klik)
- 2 eieren
- 2 el speculaaskruiden
- 50 g gesmolten koolhydraatarme witte chocolade drops (klik hier)
- optioneel: 2 speculaas koekjes (klik hier)
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160c.
Meng alle ingrediënten behalve de witte chocolade tot een egaal deeg.
Schep het deeg in de springvorm en bak de boterkoek 30 a 35 minuten in de oven.
Laat de boterkoek afkoelen.
Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie en verdeel de gesmolten chocolade over de boterkoek.
Verkruimel de speculaasjes speels over de rand en snijd het vervolgens in 8 stukken.
Sleutelwoorden: boterkoek, speculaas, sinterklaas, koolhydraatarm, keto, low carb, witte chocolade, suikervrij,
Ziet er lekker uit! Ik snap alleen de 2x gesmolten roomboter niet. 100 gram en 15 gram?