Spinazie-biefstuk salade

Spinazie-biefstuk salade

Gisteren heb ik deze overheerlijke biefstuk-spinazie salade opgepeuzeld! Normaal gesproken zou ik de biefstuk met bijvoorbeeld broccoli/bloemkoolnasi of courgette bami eten, maar dit keer heb ik wederom gekozen voor makkelijke en snelle spinazie! Je moet toch wat hé, als je een mega jumbo XL zak in de koelkast heb liggen.

Er waren een hoop die benieuwd waren naar het recept dus hier komt ie!

Ingrediënten 1 persoon

6.5 khd per persoon

  • 150 g biefstuk (blokjes)
  • 20 ml oestersaus (Albert Heijn: Blue Elephant 14 g khd per 100ml )
  • 20 ml sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl sambal
  • 1 teentje knoflook
  • snufje peper
  • 1 el bakboter
  • 75 g verse spinazie
  • 50 g tommies snacktomaten
  • 3 takjes koriander

Bereidingswijze:

Snijd de biefstuk in blokjes en marineer de biefstuk in de oestersaus, sojasaus, sesamolie, sambal, fijngehakte knoflook en peper.
Het is lekker om de biefstuk een aantal uren te laten marineren in de koelkast.
Haal de biefstuk 30 minuten voordat je het gaat bakken uit de koelkast.
Bak de biefstuk enkele minuten (niet te lang anders wordt het te taai) in een pan met bakboter.
Verdeel de spinazie, gesneden Tommies en koriander op een bord.
Schep de gebakken biefstuk erbovenop en hussel het door elkaar zodat de marinade ook lekker door de rest van de salade wordt gemengd.

Geniet! X

Tip: Het is heerlijk om er natuurlijk andere groenten bij te eten. Denk aan broccoli, asperges, paprika maar bijvoorbeeld ook sesamzaadjes!

2 Reacties

  1. Oooh, wat was dat lekker! Ik zag vanochtend dit recept, snel gekeken en ik bleek alles in huis te hebben. Alles gevolgd zoals het vermeld stond en het was vanavond smullen! Ik at bijna mijn vingers er bij op, wat heerlijk!

Laat een reactie achter op Oanh Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*