Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Spinazie-biefstuk salade

  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Porties: 1
  • Aantal koolhydraten: 6.5 g khd

Ingrediënten

  • 150 g biefstuk (blokjes)
  • 20 ml oestersaus (Albert Heijn: Blue Elephant 14 g khd per 100ml )
  • 20 ml sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1 tl sambal
  • 1 teentje knoflook
  • snufje peper
  • 1 el bakboter
  • 75 g verse spinazie
  • 50 g tommies snacktomaten
  • 3 takjes koriander


Bereidingswijze

Snijd de biefstuk in blokjes en marineer de biefstuk in de oestersaus, sojasaus, sesamolie, sambal, fijngehakte knoflook en peper.
Het is lekker om de biefstuk een aantal uren te laten marineren in de koelkast.
Haal de biefstuk 30 minuten voordat je het gaat bakken uit de koelkast.
Bak de biefstuk enkele minuten (niet te lang anders wordt het te taai) in een pan met bakboter.
Verdeel de spinazie, gesneden Tommies en koriander op een bord.
Schep de gebakken biefstuk erbovenop en hussel het door elkaar zodat de marinade ook lekker door de rest van de salade wordt gemengd.


Notities

Het is heerlijk om er natuurlijk andere groenten bij te eten. Denk aan broccoli, asperges, paprika maar bijvoorbeeld ook sesamzaadjes!

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, biefstuk, salade