Ik heb met deze koolhydraatarme lasagnebladen een makkelijke en tegelijkertijd verrukkelijke spinazie lasagne gemaakt. Lasagne is voor mij een van de gerechten dat valt onder de categorie comfort food. Het is altijd genieten en al helemaal met een caprese salade on the side. Warme romige lasagne met een frisse salade ernaast… Echt een verwennerij! En de Aziaat in mij doet er nog een beetje Sriracha bij voor de pittig. Dit gerecht leent zich ook perfect voor als je prept of alvast wilt koken voor in de avond of de dag erna. Het is namelijk een kwestie van het gerecht van tevoren maken, en in de oven schuiven als je gaat eten. Ideaal!
Creëer een georganiseerde kruidenla met deze super handige kruidenpotjes! Daarmee kun je in een oogopslag de lekkerste kruidencombi’s te maken. (shop met de code FEESTDAGEN10 met 10% korting op alle NON food op www.oanhswinkeltje.nl )
Klik hier voor meer pasta recepten!
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten!
PrintSpinazie lasagne
- Bereidingstijd: 40 minuten
- Porties: 2 porties
- Aantal koolhydraten: 8,7 g khd per portie
Ingrediënten
- 60 g koolhydraatarme lasagnebladen ongeveer 3 lasagnebladen (klik)
- 25 g ui
- 1 teentje knoflook
- 1 kipfilet of kippendijen
- 1/2 tl Italiaanse kruiden
- snuf peper
- 150 g kruidenroomkaas
- 100 g diepvries spinazie
- 100 ml slagroom
- 50 g parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Kook de lasagnebladen ongeveer 5 minuten in een pan met water zodat ze wat zachter worden.
Snijd de ui in stukken, pers de knoflook fijn en snijd de kipfilet in blokjes.
Bak de ui en knoflook in een pan met een scheutje olijfolie en bak na een minuut de kip mee.
Kruid de kip met Italiaanse kruiden en peper en voeg na enkele minuten de kruidenroomkaas, spinazie en slagroom toe en breng het aan de kook.
Laat het even pruttelen totdat de kip gaar is gekookt.
Rasp ondertussen de parmezaanse kaas.
Verwarm de oven op 160.
Schep een beetje saus in een ovenschaal, strooi de parmezaanse kaas erover en herhaal dit tot de saus, de lasagnebladen en de parmezaanse kaas op is.
Bak de lasagne 30-35 minuten goudbruin in de oven.
Notities
Let erop dat de bladen goed bedekt zijn met de saus zodat de lasagnebladen goed kunnen doorkoken in de saus.
Sleutelwoorden: lasagne, koolhydraatarm, keto, spinazie, kip, pasta, low carb,
Deel, Tag en win!
Heb je een recept gemaakt uit de kookboeken of website?
Deel je creaties gezellig in de Facebookgroep en/of op Instagram
en maak elke maand kans op een giftcard ter waarde van €50,- te besteden bij www.oanhswinkeltje.nl
Vergeet mij niet te taggen zodat ik je niet kan missen!