Ingrediënten
- 60 g koolhydraatarme lasagnebladen ongeveer 3 lasagnebladen (klik)
- 25 g ui
- 1 teentje knoflook
- 1 kipfilet of kippendijen
- 1/2 tl Italiaanse kruiden
- snuf peper
- 150 g kruidenroomkaas
- 100 g diepvries spinazie
- 100 ml slagroom
- 50 g parmezaanse kaas
Bereidingswijze
Kook de lasagnebladen ongeveer 5 minuten in een pan met water zodat ze wat zachter worden.
Snijd de ui in stukken, pers de knoflook fijn en snijd de kipfilet in blokjes.
Bak de ui en knoflook in een pan met een scheutje olijfolie en bak na een minuut de kip mee.
Kruid de kip met Italiaanse kruiden en peper en voeg na enkele minuten de kruidenroomkaas, spinazie en slagroom toe en breng het aan de kook.
Laat het even pruttelen totdat de kip gaar is gekookt.
Rasp ondertussen de parmezaanse kaas.
Verwarm de oven op 160.
Schep een beetje saus in een ovenschaal, strooi de parmezaanse kaas erover en herhaal dit tot de saus, de lasagnebladen en de parmezaanse kaas op is.
Bak de lasagne 30-35 minuten goudbruin in de oven.
Notities
Let erop dat de bladen goed bedekt zijn met de saus zodat de lasagnebladen goed kunnen doorkoken in de saus.
Sleutelwoorden: lasagne, koolhydraatarm, keto, spinazie, kip, pasta, low carb,