Spitskool met een vleugje kerrie!


Ik wil iedereen bedanken voor de onwijs lieve felicitaties!! ?? Het was een cadeautje ze allemaal te lezen! ? Dat maakt het genieten nog intenser! ?

Er waren op facebook een paar vraagjes over het zwanger zijn en koolhydraatarm eten. ?
Ik eet eerder koolhydraatbeperkt, maar blijf nog steeds veel groenten eten. Het grootste verschil is dat ik nu veel fruit eet, soms donkerbruine meergranen/spelt crackers of broodjes, langzame koolhydraten zoals een zoete aardappel en heel af en toe een volkoren pasta of volkoren rijst gerechtje. ?

Ik moet zeggen dat ik aan het begin nog wel zoekende was omdat ik alle belangrijke voedingsstoffen niet wilde missen. Dat was even een knop die om moest, ook omdat mijn darmen weer gigantisch pijnlijk en onrustig werden. Maar gelukkig gaat dat nu hartstikke goed! ?
Het verschrikkelijks vond ik de misselijkheid!!! Het niet kunnen verdragen van de geur van eten en geen hap door mijn keel krijgen vond ik alles behalve tof! Oanh en niet kunnen koken of eten is geen goeie combi! (of waren het de hormonen waar ik chagrijnig van werd?)?
Ik heb soms met een groene kop de challenges staan maken! ? #ikgeefnietzograagop
Dus ik ben ontzettend blij dat ik me stukken beter voel en de energie weer terug heb gevonden! ? Ik heb weer zin om te bloggen over alles wat lekker is en mijn journey met jullie te delen. ?

Deze kerrie kool goodness met garnalen, tofu en sesamzaadjes heb ik gisteren gemaakt voor het avondeten en hij is lekkerrr!! ?

Ingrediënten 3 personen

7.7khd per persoon

 • 30 g ui
 • 400 g spitskool
 • 30 g prei
 • 200 g kastanje champignons
 • 2 tl kerriepoeder
 • 1 el vissaus
 • snufje gemalen komijnzaad
 • 15 black tiger garnalen
 • 200 g biologische tofu
 • 75 g taugé
 • 1 tl sesamzaadjes

 

 

Bereidingswijze:

Snijd de ui, spitkool en  prei in ringen, de champignons in vieren en de tofu in blokjes.
Fruit de ui in een pan met kokosolie en voeg daarna de prei en champignons toe en bak het voor enkele minuten.
Pel ondertussen de garnalen en verwijder het darmkanaal.
Doe de kerriepoeder, komijn, vissaus en de garnalen in de pan en vervolgens de spitskool en tofu blokjes.
Bak totdat de garnalen mooi roze zijn geworden.
Doe de taugé op het laatst in de pan en bak het nog enkele minuten mee. Strooi tot slot de sesamzaadjes toe.

Eet smakelijk en geniet! X

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.