Gisteren maakte ik een boel recepten met rijstvellen (koolhydraatbeperkt) 1 rijstvel bevat namelijk 6 gram koolhydraten.
Vietnamese spring Rolls kunnen natuurlijk niet ontbreken! Dat is misschien wel een van de bekendste Vietnamese gerechten die je tegenwoordig, vooral in de lente en zomer, voorbij ziet komen. Ik eet het vooral bij warm weer, omdat je er veel frisse verse kruiden en groente bij eet. Je ziet de spring rolls vaak gevuld met garnalen, tofu, omelet en ik vind speklapjes er ook heerlijk bij. Dit keer heb ik ze gevuld met garnalen en wat we nog in de koelkast hadden liggen. Dat maakt dit gerecht ook zo fijn, omdat het lekker is met zo veel left-overs. Als je bijvoorbeeld een beetje biefstuk, kipfilet of garnalen over hebt van een rokje kan dat er makkelijk tussen!
Klik hier voor meer recepten met rijstvellen!
Bekijk mijn kookboeken hier voor meer exclusieve recepten.
Wisten jullie dat de boek 2 & 7 tijdelijk voor zijn afgeprijsd! (klik hier een neem gauw een kijkje)

Spring rolls
- Bereidingstijd: 15 minuten
- Porties: 1 portie
- Aantal koolhydraten: 15 g khd
Ingrediënten
- 2 rijstvellen
- 10 garnalen
- 50 g wortel
- 40 g komkommer
- verse koriander
- verse munt
- optionele vulling: Sla, omelet, kipfilet, tofu, biefstuk, etc
Sausje:
- 1 tl koolhydraatarme crunchy pindakaas (klik hier)
- 1 tl hoisinsaus
- een beetje sriracha (klik)
- scheutje water
- sesamzaadjes
Bereidingswijze
Bak de garnalen in een beetje olie en breng het op smaak met wat knoflook, ui en peper.
Snijd de wortel en komkommer in reepjes.
Maak het rijstvel nat en leg, net zoals je op de foto ziet, de ingredienten voor de vulling aan het begin van de rol.
Rol de rijstvel vervolgens strak op.
Maak het sausje door de ingrediënten te mengen. Voeg er wat water bij als het sausje te dik is.
Sleutelwoorden: rijstvel, rijstvellen, koolhydraatbeperkt, dismum, vietnamees,
Hoisinsaus en sirhachi ken ik helemaal niet en heb ik dus niet in huis. Wel kikosaus. Wat kan er dan in de dipsaus