Stoofpotje met gehakt!

Vandaag heb ik deze overheerlijke stoofgerecht gemaakt voor de challenge. De zomer lijkt bijna voorbij en ik moet zeggen dat ik stiekem wel zin heb in de herfst! De tijd van knus samen zijn, mooie kleuren in de natuur en uiteraard heerlijke stoofpotjes! Dit stoofpotje heb je redelijk snel op tafel getoverd en heb je binnen 30 minuten klaar. Je kan ook kiezen voor ander soort vlees. Als je runderriblappen zou kiezen ipv gehakt moet je het gerecht wel langer op het vuur laten pruttelen. Allebei heerlijk!

Hier komt het recept:

Ingrediënten 2 personen

 11 g khd per persoon

  • 25 g uien
  • 35 g peen
  • 200 g gehakt 
  • 1 laurierblaadje
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/4 tl komijn
  • 1/4 tl gemberpoeder
  • 1/4 tl korianderpoeder
  • 1/4 tl kardemom poeder
  • 1/4 tl kruidnagelpoeder
  • Snuf basilicum
  • Snufje chili 
  • Snufje peper
  • Snufje zout 
  • 2 el kokosolie
  • 100 g pompoen
  • 100 g aubergine
  • 125 g courgette
  • 100 g paprika
  • 100 g champignons
  • 125 ml water
  • 1/2 groentebouillonblokje

Bereidingswijze:

Snipper het uitje en snijd de peen in blokjes. Fruit het ui met de peen en gehakt in een pan met kokosolie en voeg de kruiden toe. Snijd de groenten in blokjes en voeg de pompoenblokjes bij het gehakt in de pan. Voeg na ongeveer 15 minuten de rest van de ingrediënten toe, breng het aan de kook. Draai het vuur zacht en laat het stoofpotje pruttelen totdat alle groenten beetgaar zijn gekookt.

Enjoy! X

Pre-order mijn nieuwste kookboek voor meer exclusieve recepten:

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.