Omschrijving
Ik heb deze springvorm gebruikt.
Ingrediënten
Bodem:
- 40 g boter
- 140 g amandelmeel (klik)
- 1 eiwit
- 1 el kaneel
- 10 g erythritol (klik)
Vulling:
- 3 gelatine blaadjes
- 200 ml slagroom
- 350 roomkaas
- 25 g erythritol (klik)
- 2 tl vanille-extract
- 50 g pure 85% chocolade
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 160. Smelt de boter en meng het amandelmeel met het eiwit, erythritol en kaneel. Schep het mengsel in een springvorm en bak de bodem 25 minuten in de oven.
Maak ondertussen de vulling door de gelatine te laten weken in koud water. Klop de slagroom bijna stijf en meng het met de roomkaas, erythritol en vanille. Schraap de chocolade met een mes in dunne chocolade friemels (of hak de chocolade in kleine stukjes) en meng het door het roommengsel. Als de bodem klaar is, los je de gelatine op in een pannetje met 2 el water. Doe de opgeloste gelatine in het roommengsel en giet het bovenop de bodem. Laat het minimaal 3 uur in de koelkast opstijven en garneer het eventueel nog met geschraapte chocolade flinters en rood fruit.
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, stracciatella, taart, chocolade, gebak,