Streuselbrötchen

Vandaag heb ik voor de challenge streuselbrötchen gebakken! Het zijn zoete broodjes met een krokant crumble laagje. Zelf heb ik ze nooit origineel gegeten, maar ik kan je vertellen dat deze koolhydraatarme versie van Streuselbrötchen in ieder geval mega lekker zijn geworden! Je kunt er allerlei variaties aan geven. Mij lijkt het bijvoorbeeld heerlijk om koekkruiden, kaneel, of cacaopoeder door het deeg te mengen. Ik heb ze vandaag gemaakt met een vleug vanille. Ergens vind ik lijken op scones, maar ook weer niet. Enfin, ze zijn in ieder geval heerlijk! En hoe leuk passen deze broodjes bij een high tea!

Ik heb ze gabakken in deze bakvorm.

Meer smakelijk brood receptjes vind je hier!

Bestel mijn zesde kookboek hier voor meer exclusieve recepten.

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Streuselbrötchen

  • Bereidingstijd: 35 minuten
  • Porties: 6
  • Aantal koolhydraten: 1,75 g per stuk

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.

 


Ingrediënten

Crumble:

 


Bereidingswijze

Verwarm de oven op 160c.

Smelt de geraspte mozzarella en roomkaas in een pan of magnetron.
Meng het met de rest van de ingrediënten tot een deeg.
Verdeel het deeg over 6 bakvormpjes.

Meng de ingrediënten van de crumble tot een rossig mengsel en verdeel het over de 6 bakvormpjes.

Bak de Streuselbrötchen 25 minuten goudbruin in de oven en laat ze afkoelen.


Notities

Voeg eventueel kaneel, koekkruiden of cacaopoeder door het deeg voor een smakelijk twist.

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, Streuselbrötchen, broodjes, crumble, cakejes,

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.