Suikervrije, koolhydraatarme en glutenvrije hazelnoot-schuimgebak!

Vandaag heb ik deze fantastische hazelnoot schuimgebak gemaakt! Hij bevat mega weinig koolhydraten, steelt de show op elk feest, is leuk om te maken en zeker niet moeilijk om te maken.

Klik hier voor met heerlijke baksel recepten.

Bekijk mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Suikervrije, koolhydraatarme en glutenvrije hazelnoot-schuimgebak!

  • Bereidingstijd: 2 uur
  • Porties: 8
  • Aantal koolhydraten: 1.7 g khd

Omschrijving

Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.


Ingrediënten

Schuim:

Boter creme:

Topping:

  • 95 g hazelnoten
  • 5 g gehakte pure chocolade 85%
  • 10 g frambozen

Bereidingswijze

Rooster de hazelnoten in een pan totdat ze goudbruin zijn en hak ze in kleine stukjes. Mix de eiwitten stijf met een snufje zout en erythritol. Spatel de gehakte hazelnoten kort en luchtig door de stijfgeklopte eiwitten.

Verwarm de oven voor op 130 °C. Maak 3 hopen van de stijfgeklopte eiwitten en maak 3 ronde plakken op een vel bakpapier, van ongeveer 16 dia cm. Bak de plakken schuim 1,5 uur in de oven. Zet de oven vervolgens uit en laat ze in de oven staan met de deur op een kier.

Maak de boter crème door de cappuccino op de laten lossen in het water. Meng vervolgens de boter met de erythritol en de opgeloste cappuccino. Hak de hazelnoten in kleine stukjes. Smeer op elke plak eiwitschuim een laag boter crème en strooi daar de fijngehakte hazelnoten over. Garneer de hazelnoot-schuimtaart tot slot met de chocolade en frambozen.


Notities

Strooi er poedersuikervervanger over!

Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, hazelnoot, schuim, gebak, schuimgebak, taart

Bestel mijn nieuwste kookboek hier voor meer exclusieve recepten!

26 Comments

  1. Oh wat leuk voor jullie dat je je droomhuis kunt kopen???
    Veel beterschap voor jullie

  2. Van harte met jul lkie droom aanwinst.
    Wij gaan het h.gebak zeker proberen, lijkt mij erg smakelijk.

  3. Gefeliciteerd met jullie huis!

  4. Oooh. Die ziet er goed uit. Ga ik zeker maken en sterkte met de ziekenboeg.

  5. Joke Burgers

    Van harte Gefeliciteerd, veel geluk in jullie nieuwe huis straks, en veel beterschap en fijne feesrdagen??? ????

  6. Joke Burgers

    Van harte Gefeliciteerd, veel geluk in jullie nieuwe huis straks, en veel beterschap en fijne feestdagen??? ????

  7. Wat voor een geweldige overheerlijke recepten zullen
    er vanuit jullie nieuwe keuken straks weer komen !?
    Gefeliciteerd,groetjes Joyce

  8. Proficiat met jullie droomhuis! Kan ik ook gewone Sukrin gebruiken? En zitten er niet heel veel koolhydraten in oploscappucino? Lijkt me anders wel lekker maar mss beter espressostick gebruiken?Groetjes Marielle

  9. Patricia Hof

    Vraagje zou je de hazelnoot ook met amandel kunnen vervangen en de cappucino met cacao ?

  10. Heerlijk..!!! Zo goed gelukt!

  11. Christine van Vlastuin

    Oh wat is deze lekker! ! Bizar! Goed te maken. Ik vind de crème wel heel erg heftig/machtig. Vandaar heb ik tussen de lagen mascarpone/slagroom gedaan. Is luchtiger.
    Bovenop de botercrème. Super de super. Alleen lastig in mooie stukjes te snijden.

  12. Oanh, dank je wel voor dit recept!!! Vanmiddag gemaakt, wel helft van de ingrediënten gebruikt om uit te proberen. Schuim kwam best donker de oven uit maar smaak was prima. De botercreme is wel iets zwaar maar ik heb er gewoon minder opgesmeerd. Zeker voor herhaling vatbaar. Vindt mijn man ook ?.

  13. Lieve Oanh,
    Ik ben nu bezig met deze taart.
    Ik heb geen capuccino thuis maar wel espresso zakjes. Kan ik die gebruiken en als ja hoeveel water moet dan.
    Alvast bedankt

  14. Klopt anderhalf uur in de oven wel? Ze zijn echt veel te bruin geworden bij mij. Bij een ander recept voor schuimtaart (de ‘ongezonde’ ) hoeft het maar een half uur in de oven, dat is wel een heel verschil. Vandaar even de check.

Laat een antwoord achter aan De man kookt Cancel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe rating

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.