Omschrijving
Klik op de gekleurde ingrediënten om te zien welke producten ik gebruik.
Ingrediënten
Schuim:
- 95 g ongebrande hazelnoten
- 4 eiwitten
- Snufje zout
- 20 g erythritol (klik)
Boter creme:
- 20 g cappuccino oplospoeder
- 25 ml water
- 350 g roomboter op kamertemperatuur
- 1 tl vanille-extract (klik)
- 20 g erythritol  (klik)
Topping:
- 95 g hazelnoten
- 5 g gehakte pure chocolade 85%
- 10 g frambozen
Bereidingswijze
Rooster de hazelnoten in een pan totdat ze goudbruin zijn en hak ze in kleine stukjes. Mix de eiwitten stijf met een snufje zout en erythritol. Spatel de gehakte hazelnoten kort en luchtig door de stijfgeklopte eiwitten.
Verwarm de oven voor op 130 °C. Maak 3 hopen van de stijfgeklopte eiwitten en maak 3 ronde plakken op een vel bakpapier, van ongeveer 16 dia cm. Bak de plakken schuim 1,5 uur in de oven. Zet de oven vervolgens uit en laat ze in de oven staan met de deur op een kier.
Maak de boter crème door de cappuccino op de laten lossen in het water. Meng vervolgens de boter met de erythritol en de opgeloste cappuccino. Hak de hazelnoten in kleine stukjes. Smeer op elke plak eiwitschuim een laag boter crème en strooi daar de fijngehakte hazelnoten over. Garneer de hazelnoot-schuimtaart tot slot met de chocolade en frambozen.
Notities
Strooi er poedersuikervervanger over!
Sleutelwoorden: Koolhydraatarm, keto, low carb, glutenvrij, hazelnoot, schuim, gebak, schuimgebak, taart